Tänavapuhastajat tabas ebameeldiv üllatus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Tartus Narva maanteel kõrge lumehange alla mattunud auto oleks äärepealt lõhkunud tänavapuhastustehnika.
See Tartus Narva maanteel kõrge lumehange alla mattunud auto oleks äärepealt lõhkunud tänavapuhastustehnika. Foto: Risto Mets

Möödunud nädala lõpus sai Tänavapuhastuse AS Tartus tööle uue traktori, mis kannab ees lumerootorit. Linnas ringi sõites võib näha, et masinast on olnud palju abi - tänavad on kohe hoobilt laiemad. Palju aga ei puudunud, et hangefreesimine olekski lõppenud Narva mäel.


Hoolimata Tartu linna korduvatest üleskutsetest autod tänavatelt lumekoristuse ajaks ära viia, leidub ikka selliseid inimesi, kes ei hooli ei linnaruumist ega enda varast, nentis Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg. Sel korral freesis rootor hange ettevaatlikult ning sai õigel ajal pidama. Samas pelgavad tänavapuhastajad, et taolisi hangede alla mattunud sõidukeid võib linnas olla veelgi.

Ka esmaspäeval paistis välismaiste numbrimärkidega autost umbes kahe meetri kõrguse hange alt vaid tagumine ots, mida tabas hangefrees. Auto omanik on Tammeoru kinnitusel siiski eestlane.

Sõiduki omanik ilmus hiljem samuti välja. Edasisi küsimusi jäid lahendama politseinikud ja linna menetlusteenistus.

Lumerootor on pärit sellesama masina pealt, mis avardas Tartu tänavaid nii sel kui möödunud talvel. Vana masina raam lagunes ära, kümmekond aastat vana Saksa päritolu rootor töötab aga kenasti edasi ning nüüd õnnestus see tõsta uue traktori peale.

Hangefreesimine käib tunnihinna alusel, lisas Tammeorg. Sellele kuluvat täpset summat ei saavat aga vastavalt lepingule avaldada. «Maksab ta umbes sama palju nagu laaduritega lume teisaldamine, kuid rootori efektiivsus on palju suurem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles