Raeplatsil avab uksed Würtspood

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Würtspood avatakse aadressil Raekoja plats 1.
Uus Würtspood avatakse aadressil Raekoja plats 1. Foto: Kristjan Teedema

Selle nädala lõpus avab raeplatsil uksed Würtspood, mis hakkab endise apteegi ruumides pakkuma inimestele mitmesuguseid tervislikke maitsetooteid, maiustusi, suupisteid ning kohvi- ja teesegusid.


Samanimeline pood on tegutsenud ka Lõunakeskuses ja kuna äri on läinud hästi, siis tekkis Würtspood OÜ ühe omaniku Kristi Viitkari sõnul vajadus areneda ja laieneda. «Pealegi on Raekoja plats niivõrd kena koht,» põhjendas Viitkar kohavalikut.

Kuigi ka Lõunakeskuse poes on praegu müügil juba üle saja erineva maitsetoote, võiks uues kohas olla valik veelgi suurem. «Kindlasti ei suuda me kohe pakkuda väga laia valikut, aga tulevikus küll,» ütles Viitkar ning täpsustas, et Würtspood ei tähenda vürtside poodi. «Me oleme kõige pood.»

Mahelemmikud

Erilist rõhku hakatakse uues kohas panema just kohvi- ja teesegudele. Kuigi tegu pole kohvikuga, saab teed-kohvi kaupluses kohapeal ka juua ning topsiga kaasa osta.

Maitsepoe mõte tekkis Viitkaril reisides. «Need maitsed olid nii meeldejäävad, et tekkis tahtmine neid veel proovida,» lausus ta. Senise kogemuse põhjal nimetas Viitkar rahva lemmikuteks mahetooteid. «Näiteks meepähklid, musta pipra ja soolapähklid. Samuti on väga minev kaup ingver – nii maiustuse kui ravimina,» loetles Viitkar.

Nõutud ruumid

Aadressil Raekoja plats 1 asuvad ruumid kuuluvad SA Domus Dorpatensisele ning seal on pinda veidi üle 100 ruutmeetri.

Maja haldusküsimustega tegelev Heiki Tamm ütles, et kuna varem oli seal tööstuskaupade kauplus, oli nüüd vaja taotleda linnalt uus kasutusluba ja see võttis aega. «Ehitasime mõningaid asju ümber. Nüüdseks on see kasutusluba väljastatud ja nad võivad alustada,» lausus Tamm.

Kõnealusele pinnale oli Tamme sõnul huvilisi palju. Kõige rohkem taheti teha ruumidesse alkoholipoodi. «Kuna see maja töötab rohkem kultuuriasutusena, siis see meile ei sobinud. Oli ka mitu söögikoha soovijat, aga selleks oleks tulnud seal väga suuri ümberkorraldusi teha ja see nõudnuks liiga suuri investeeringuid,» rääkis Tamm. Uus kauplus peaks uksed avama laupäeval.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles