Halloo, palun täna õhtuks suusataksot

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatakso üks asutaja Kaspar Abel usub, et tema ettevõte suudab praegu hooldada umbes kümme paari suuski tunnis.
Suusatakso üks asutaja Kaspar Abel usub, et tema ettevõte suudab praegu hooldada umbes kümme paari suuski tunnis. Foto: Margus Ansu

Milleks kõigeks on võimalik tellida taksot – peale tavapärase punktist a punkti b liikumise, kola vedamise ning pitsa ja muu meelepärase kohaletoomise on nüüd oma takso ka suuskadele. Vähemasti Tartus.


Kaks suusafanaatikust töökaaslast – Kaspar Abel ja Jaan Sokk – tahtsid oma lemmikalal midagi huvitavat korda saata. «Mõtlesime, et hakkame suuski määrima ja neid inimestele koju vedama,» kirjeldab Abel asjade algust, «vaatame, mis juhtub.»  

Mõeldud-tehtud, vahetult enne jõule sündis OÜ Suusatakso.

Üheksa aastat kogemust

Abel on suusatanud pea üheksa aastat, algul Kalevi spordikoolis, hiljem suusaklubis. «Elu jooksul on ikka mõnisada paari suuski määritud,» ütleb kolm aastat ka Tartu maratoni määrdetiimis kaasa löönud mees.

Tööjaotus Suusataksos näeb välja nii, et Abel põhiliselt määrib ning Soku hooleks on raamatupidamine ja turundus. Suuski sõidutavad jõudumööda mõlemad.

«Mõtlesime eelkõige harrastajale, kes tahab minna nädalavahetusel ilusat suusailma nautima,» sõnab Abel. «Et ta ei peaks pead vaevama, kas suusad on määritud või kuidas määritud.»

Takso tellimine pole keeruline. Suusatakso kodulehel on tellimisvorm, kus saab täpselt üles tähendada, millist määret ja pidamist lumelaudade alla soov saada on ja millal suuskadele järele tulla.

Kord nädalas, neljapäevaõhtuti teeb suusatakso regulaarringe, ent kunde soov on loomulikult seadus – kui tarvis mingil muul ajal suuskadele järele tulla, siis tullakse.  

Määritud ja pidavad suusad toob takso tagasi tellija koju või soovi korral lausa suusaraja äärde. «Võime suusad ka pärast suusatamist raja äärest peale võtta,» ütleb Abel, «ainult siis tuleb aeg väga täpselt kokku leppida.»

Kuna tegutsetud on alles lühikest aega, on suusataksol seni olnud suhteliselt rahulik aeg. Usutavasti mitte enam kauaks, sest Tartu maraton läheneb ja selleks ajaks prognoosib hooldemees juba tihedamat töötempot.

Kümme paari tunnis

«Nii palju, kui tuleb suuski, nii palju jõuame ka ära teha, kõik saavad järgmiseks päevaks suusad kätte,» usub Abel suusatakso võimetesse. «Kuna ma olen nii kaua suusaringkonnas olnud, on mul tuttavaid määrdepoisse, nii et vajaduse korral saab abi.»

Esialgu pakub Kaspar Abel kiiruseks umbes kümme paari tunnis. Seda ühe määrimispukiga, mis ettevõttel praegu on. Suurema arvu pukkide ja abitööjõuga on jõudlus sellevõrra suurem.

«Mulle meeldib see töö,» ütleb ta, «ma võin tegutseda tunde ja tunde siin parafiinihaisu sees.»

Esialgu sõidab suusatakso küll vaid Tartus ja selle ümbruses, ent mehed ei välista, et nõudlus võib ettevõtte haaret laiendada.

Muuseas, suuskade hoolduse ja sõidutamise eest tuleb küll maksta, kuid määrdesoovitusi jagab suusatakso meilitsi iga nädal puhta priipärast.

Suusatakso
• Loodi tänavu detsembris.
• Kaks töötajat: Kaspar Abel ja Jaan Sokk.
• Tuleb suuskadele kliendi juurde järele ning toob libedad ja pidavad suusad kohale – kas koju või suusaraja äärde.
• Teeb nii korralisi suusaringe kui kokkuleppelisi vedusid.
• Jagab soovijatele tasuta määrdesoovitusi.
• Koduleht www.suusatakso.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles