Põllumehed kingivad raskustes peredele jahu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumehed loodavad, et nende annetatud viljast saavad jõulusaiad ka puudust kannatavate perede lauale.
Põllumehed loodavad, et nende annetatud viljast saavad jõulusaiad ka puudust kannatavate perede lauale. Foto: Margus Ansu

Tartumaa Põllumeeste Liidu liikmed viisid Eesti juhtiva jahutootja Tartu Milli veskisse neli tonni kvaliteetset toidunisu, millest sai jahvatades 2,1 tonni saiajahu. Edasi rändab jahu Tartumaa toimetulekuraskustes peredele.


Mööduv aasta oli teraviljakasvatajaile hindade poolest soodne, kuid saakide osas alla keskmise. Sellele vaatamata on põllumees püüdnud aidata neid, kelle jõululaud kasinamalt kaetud, märkis Tartumaa Põllumeeste Liit oma teates.

Liidu esimehe Jaan Sõrra sõnul aidatakse seekord Tartumaa toimetulekuraskustes peresid. Koostöös Tartu maavalitsuse sotsiaalosakonnaga koostati jaotuskava Tartumaa valdadele.

«Selle pisikese kogusega saab küll aidata vaid tuhatkonda inimest, kuid loodame, et soe jõulusai toob rõõmu paljudesse kodudesse,» märkis Sõrra.

Tartu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna asejuhataja Aime Kogeri sõnul valdade sotsiaalnõunikud tänavad ja kiidavad maakonna põllumehi.

Tartumaa Põllumeeste Liit kutsub ka teiste maakondade põllumeeste ühendusi pakkuma abi oma maakonna toimetulekuraskustes peredele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles