Kohus alustas prügikäitleja suhtes pankrotimenetlust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teeme ära 2008!» sumbus Raadi lennuväljal. Pildil Utileek Lõuna prügihunnikud Raadil.
«Teeme ära 2008!» sumbus Raadi lennuväljal. Pildil Utileek Lõuna prügihunnikud Raadil. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu maakohus määras tänasel kohtuistungil ajutise pankrotihalduri osaühingule Reprohver ehk endisele Utileek Lõuna OÜ-le, kelle kogutud prügihunnikud vedelevad Raadil juba kolmandat talve.


OÜ Raadi Arendus taotles Tartu maakohtult OÜ Reprohver pankrotti, kuna viimane oli püsivalt võlgu rendimaksetega ega vabastanud vastavalt omaniku soovile ka prügikäitlemise territooriumit Raadi endisel sõjaväelennuväljal. Tänase määrusega nimetas Tartu maakohus OÜ Reprohver ajutiseks pankrotihalduriks Indrek Lepsoo, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Haldur arestib võlgniku vara, võlgnikul on keelatud ilma ajutise halduri nõusolekuta vara käsutamine. Uus istung antud kohtuasjas on määratud 21. jaanuarile.

Kohus leidis, et võlausaldaja on oma nõuet piisavalt põhistanud ning puudub vajadus lahendada vaidlus nõude üle väljaspool pankrotimenetlust.

Raadi endisel sõjaväelennuväljal pakendijäätmeid sorteerinud Utileek Lõuna teenindas 2008. aasta kevadel heakorrakampaaniat «Teeme ära!». Ettevõtmise käigus veeti Raadile suur hulk prügi, mis korjati kokku Lõuna-Eesti loodusest. Selle asemel, et prügi käidelda, vedas firma Raadile prahti juurde ning jättis peagi sodi sinnapaika.

«Teeme ära!» meediajuht Tiina Urm kinnitas, et talgute korraldajate andmetel on Raadi ladestusplatsile veetud umbes 1000 tonni käitlemata kampaaniaprügi. See on aga vaid kümnendik tegelikult platsile ladestatud prahist.

Keskkonnaministeerium tasus Utileek Lõuna OÜ-le lepingujärgselt 1,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles