Kellawärk pakkus põnevaid disainikaupu

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Need ehted on kaks korda põletatud ja glasuuritud,» rääkis saviehete valmistaja Merle Ambre oma kaubast.
«Need ehted on kaks korda põletatud ja glasuuritud,» rääkis saviehete valmistaja Merle Ambre oma kaubast. Foto: Kristjan Teedema

Jõulueelne disainiturg Kellawärk täitis laupäeval terve loomemajanduskeskuse isevalmistatud ehete, nahast münditaskute, värvikirevate maalide ning palju muu põnevaga.


Ürituse üks korraldajatest, Loov galerii juht Helen Puistaja tunnistas, et kõik kauplejad, kes müügilettide taga seisid, on kuidagi seotud tema tutvusringkonnaga. Kuigi kaupmeeste kohale meelitamine oli lihtne, rääkis Puistaja, et suure lumetormi tõttu oli ka neil tagasilööke.

«Näiteks seinakellade töötoa juhendaja istub praegu lumevangis,» selgitas Puistaja, viidates irooniale, et disainituru ettevalmistus ei töötanud siinkohal kui kellavärk.

Eriti tihe sagin käis saviehete valmistaja Merle Ambre leti ees. «Savist ehete valmistamine on üks viise, kuidas saan väljendada seda, mis mu sees on,» selgitas peale ehtevalmistamise ka lilleseadega tegelev Ambre.

Loomemajanduskeskuse teisel korrusel oli võimalus Lõuna-Eesti sihtkoha spetsialistide Triinu Akkermanni ja Liis Pärtel­­poja pilgu all templite ja värvidega muuta omanäoliseks üks riidest poekott. Näputööst väsinud võisid end samas töötoas viktoriinis proovile panna.

Selleks olid Akkermann ja Pärtelpoeg lauale laotanud pilte küladest, linnadest ja looduskaunitest kohtadest Lõuna-Eestis. Mängust osavõtja pidi ära arvama, mis kohaga on tegu. «Mullu joonistasid lapsed meil siin töötoas palme ja siis mõtlesime – nüüd aitab, las õpivad pisut ka Lõuna-Eestit tundma,» naeris Akkermann.

Vabakutselised kunstnikud Kaisa Reimand ja Kristjan Nagla müüsid vanadest tassidest valmistatud laualampe.

«Need vist ongi meil enim nõutud kaup, ülejäänuga, mis siin letil on, tulime esimest korda välja,» selgitas Kristjan Nagla.

Kogu nende kaup oli valmistatud rõhuga ümbertöötlusele.

Peale tasslampide olid noored kunstnikud kasutanud äravisatud raamatu lehekülgi, et neist jõulukaardid luua.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles