Vaksali omaniku väitel linnapea valetab

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Peeter Langovits.

Tartu vaksalihoone omanik Rein Kilk lükkas eile ümber Tartu linnapea väite, nagu oleks ta teinud ettepaneku rajada reisijate ootesaali jaamahoone keldrisse.


Sellise väite esitas linnapea Urmas Kruuse eilse Tartu Postimehe arvamusküljel vastukajas Peeter Laursoni loole «Linnapea raudteejaamaga nagu kana takus».

«Linnapea ei orienteeru ajas ega ruumis, vähemalt mis puudutab raudteejaama,» ütles Kilk.

«Mina ei ole kellelegi sellist ettepanekut teinud,» kinnitas Kilk. «Ma olen öelnud, et teeme keldrikorrusele kaks tualettruumi, naiste ja meeste tualeti, mis vastaksid invanõuetele. Minu ettepanek on, et linn ei takistaks tualettide tegemist ja tunneli kordategemist.»

Kirjalikku ettepanekut pole

Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson, kelle haldusalasse vaksali temaatika kuulub, ei olnud kursis, et linn oleks saanud ettepaneku kaaluda ootesaali tegemist keldrisse. Ka Tartu linnasekretär Jüri Mölder nentis, et vähemasti kirjalikult ei ole sellist ettepanekut esitatud.

Linnapea ütles, et keldrisse ootesaali rajamise teema tõusis 25. novembril, kui Eesti Raudtee esindajad eesotsas juhatuse esimehe Kaido Simmermanniga Tartus käisid. «Kilk oli teinud ettepaneku rajada see keldrisse Tallinna-poolsesse otsa. Kui rääkisime Eesti Raudteega, siis leppisime kokku, et inimesi keldrisse viia ei tohiks,» rääkis ta.

Kruuse väitel Simmer­mann «markeeris väga selgelt, et Kilk on teinud sellise ettepaneku».

Kruuse ütles, et just sellele kohtumisele tuginedes sai arvamusloosse lõik «Nii linn kui Eesti Raudtee on kindlalt vastu hoone omaniku järjekordsele ettepanekule – viia reisijate ootesaal keldrikorrusele.».

Raudtee ütleb sõna sekka

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase kinnitas, et nemad ei ole Kilgilt saanud ettepanekut teha reisijate ootesaal vaksalis keldrikorrusele. Niisamuti ütles ta, et Eesti Raudtee pole ka väljendanud kategoorilist vastuseisu sellele ettepanekule.

Urmas Kruuse kordas eile, et linn töötab praegu välja uut ettepanekut vaksalis pinna rentimiseks. Ta kordas eilses leheski öeldut, et linn on huvitatud vaksalihoone keskmisest osast, mille suurus on umbes 130 ruutmeetrit, lisaks veel käimlatest keldrikorrusel. Linn on ka valmis investeerima invalifti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles