Ärinaine ihkab katusega tänavat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küütri tänaval tegutsevad ettevõtjad sooviksid, et rohkem külastajaid jõuaks ka raeplatsist kaugemale. Üks võimalus, kuidas kõrvaltänavat ligimeelitavamaks muuta, on Olga Aasavi meelest vaatemänguline katus.
Küütri tänaval tegutsevad ettevõtjad sooviksid, et rohkem külastajaid jõuaks ka raeplatsist kaugemale. Üks võimalus, kuidas kõrvaltänavat ligimeelitavamaks muuta, on Olga Aasavi meelest vaatemänguline katus. Foto: Margus Ansu

Ettevõtja Olga Aasav käis välja idee katta Küütri tänav vaatemängulise Las Vegase stiilis katusega, et meelitada tänavale rohkem külastajaid ja seal saaks kauem pidada välikohvikuhooaega.


«Uhke LED-katus, kus vahelduvad värvid, liiguvad pilved, loojub kuu, päike – tõeline vaatemäng katuse all,» kirjeldas Küütri tänaval Volgat ja Athe­nat majandav Olga Aasav ideed, milleks sai innustust Dubai ja USA reisilt.

«See ei ole utoopiline mõte, kuigi paljud võivad arvata, et olen hulluks läinud,» nentis Aasav ja lisas, et  võimalik vastuseis teda ei häiri. «Ettevõtja peabki olema mõtetega homses päevas. Richard Bransonit peeti ka ju esialgu hulluks, aga enam ei peeta.»  

Kaasamõtlejaid

Et Küütri tänavast peaks ligimeelitava promenaadi kujundama, pole iseenesest uus mõte. Ka Moka kohviku omanik Andrus Vaht on pikalt mõlgutanud mõtteid, kuidas inimesi raeplatsilt kaugemale meelitada. «Minu meelest ei ole vahet, kas see promenaad on katuse all või peal või kas see on üldse LED-katus. Peaasi, et idee oleks lööv ja teistsugune,» rääkis ta.

Samal tänaval Tsink Plekk Pange pidav Eva Kaitsa ütles, et kuuleb vaatemängulise katuse ideest esimest korda.

«Aga miks mitte, kui see klientide jaoks tänavat atraktiivsemaks muudaks. Ennegi on esialgu utoopilisena tundunud ideid ellu viidud,» lausus Kaitsa.

Aasav nentis, et LED-katus pole odav lõbu ning ühel ettevõtjal käiks selle ehitamine üle jõu. Idee teostamiseks oleks  vaja ettevõtjate ja linna koostööd ning tõenäoliselt ka ühise europrojekti kirjutamist.

Kohtumine linnaga

«Aga mina usun, et kui on unistus ja inimesed, kes unistust jagavad, siis ei jää see raha taha,» märkis ta.

Järgmise sammuna kohtuvad Aasav ja teised ettevõtjad jaanuari alguses linnavalitsuse esindajatega. Selleks ajaks on Aasavil valmis ka katuse kavand, et tekiks parem ettekujutus sellest, milline näeks välja üks Eesti sugemetega lasvegaslik LED-katus Küütri tänava kohal.

«Aega ma ei oska öelda, millal katus valmis saab, aga ma usun, et varem või hiljem saab see valmis,» lisas Olga Aasav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles