Lumetorm kisub Tartus üha karmimaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lumetorm.
Tartu lumetorm. Foto: Sille Annuk

Teeolud halvenevad üha. Veidi aega tagasi põrkasid Jõgevamaal kokku veoauto ja sõiduk. Väiksema masina juht sai vigastada ning ta toimetati haiglasse. Tartumaal Tartu-Võru-Luhamaa maanteel püüdis Tarta oru põhjast välja pääseda umbes kümmekond suurt veoautot ning liiklus on tugevasti häiritud.


Kell 14.41: täna lõuna paiku jäi Ülenurme lennuväljal maandumata Stockholmist saabunud lennuk. Tugeva lumetormi tõttu suundus lennuk koos reisijatega Tallinnasse.

Lennuraja sellest suunast, kus asub täppismaandumissüsteem ILS, ei saanud lennuk maanduda, sest 7-8 m/s puhunud kirdetuul muutnuks mahatuleku ohtlikuks. Võru maantee suunas takistas manuaalset maandumist aga nähtavus, kirjeldas Ilme Tampel Tartu lennujaama ilmateenistusest.

Kell 14.30: Riia tänaval on liiklusolud taastunud, sahad lükkasid tänava puhtaks. Kogu linnas käib lumekoristus.

Kell 13: teed-tänavad kipuvad lumest ummistuma. Riia mäel seisis lõuna paiku liiklus, kuna veoauto jäi teel kinni. Väiksemaid liiklusseisakuid esineb ka teistel linna tuiksoontel, terves Tartu kesklinnas toimib autoliiklus väga aeglaselt.

Hommikul alanud lumesajule lisandus ennelõunal 7-8 meetrit sekundis puhuv tuul ning tänavatel kõndijail tuleb tõmmata silmad üsna vidukile.

Tartu lennujaamas oodati täna ennelõunal Estonian Airi otsust, kas lennuk Stockholmist ikka stardib või mitte. ILS aitab maanduda, kuid probleeme võib tekitada nähtavus, kinnitati lennujaama ilmateenistusest.

Tuiskab peenekoelist kerget lund, mis võib tekitada ajutiselt kõrgeid hangesid.

Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg kinnitas, et väljas on kogu tänavapuhastustehnika. Sellest hoolimata ei õnnestu ilmselt lumesaju ajal nõutud teeseisundit hoida, kuid töö käib pidevalt.

Ilmakaartide andmetel peaks lumetuisk jätkuma väikeste vahedega kuni homse hommikuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles