Kohus otsustab prügifirma saatuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utileegi prügihunnikud Raadil
Utileegi prügihunnikud Raadil Foto: Sille Annuk

Tänasel istungil arutab Tartu maakohus osaühingu Raadi Arendus taotlust Utileek Lõuna pankroti väljakuulutamiseks.


«Püsivad võlad ning rendiobjekti mittevabastamine,» tõi kohtusse mineku põhjusena välja Raadi Arenduse tegevjuht Jüri Reinpõld. Raha kättesaamiseks aga suurt lootust ei ole, sest Utileek Lõuna OÜ nime kandnud ettevõtet enam äriregistri andmetel ei eksisteeri.

Mida kohus täpselt otsustab, selgub istungil. Reinpõllu hinnangul on tõenäoline, et kohus määrab ajutise pankrotihalduri, kes peaks müüki panema ettevõtte vara. Et aga ettevõttel ei ole ilmselt enam mingit vara ning alles on vaid võlad, võib pankrotiprotsess kujuneda väga pikaks.

Edasi tuleb hakata otsima võimalusi, kuidas vabaneda lennuväljale kuhjatud prügist. Kampaania «Teeme ära!» käigus kogus Utileek Lõuna 2008. aasta kevadel Raadi endisele sõjaväelennuväljale ligi 4000 tonni prahti, mis korjati kokku peamiselt Lõuna-Eesti metsadest ja maanteekraavidest.

Kui kohus kuulutab välja pankroti, annab see kohalikule omavalitsusele ehk Tartu vallale võimaluse pöörduda keskkonnaministeeriumi poole palvega, et viimane organiseeriks prügi käitluse.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak tõdes, et Utileek Lõuna on varem muu hulgas süüdistanud oma halvas majandusseisus ka Tartu linna.

Nimelt esitas firma mitmeid rahalisi nõudeid, põhjendades neid sellega, et linn lubas pakendijäätmeid vedada Aardlapalu prügilasse, mitte ei maksnud raha Utileegile. «Sel juhul vedelenuks ilmselt needki jäätmed Raadil,» sedastas Haak.

Erinevatel hinnangutel läheks kampaaniaprügi lennuväljalt koristamine maksma
8–10 miljonit krooni.

Raadi prügiplatsid

• 2008. a kevadel vedas Uti-leek Lõuna Raadi endisele sõjaväelennuväljale ligi 4000 tonni kampaania «Teeme ära!» käigus korjatud prügi, suurem jagu prahist vedeleb seal veel praegugi.

• Taaskasutatavaid jäätmeid on Utileek Lõuna käidelnud Raadil 2005. aasta suvest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles