Piirivalve: jääkeeld kehtib vähemalt nädala lõpuni

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätuv veekogu.
Jäätuv veekogu. Foto: Küllike Rooväli

Eesti idapoolsetel veekogudel kehtib alates tänasest jääle mineku keeld. Piirivalvurite sõnul ei peatada keeldu enne, kui jääkihi paksus kasvab vähemalt 14 sentimeetrini.


«Loodan kogu südamest, et inimesed sellest korraldusest tõesti kinni peaksid,» märkis Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht piirivalvekolonelleitnant Tõnu Reinup ning lisas, et praegused olud on jääleminekuks tõepoolest ohtlikud. «Ega see keeld ka igavesti kesta, sest külmade jätkudes on jää varsti 14 cm paks ja siis see keeld tühistatakse,» selgitas Reinup.

Tänasest on keelatud minna jääle Peipsi-, Pihkva- ja Lämmijärvel ning Narva veehoidlal.

Varnja piirivalvekordoni ülema asetäitja Kaido Saks märkis Postimehele, et vähemasti nende valvepiirkonnas pole ükski inimene üritanud Peipsi järvele minna. Enam ei saa sõita ka paadiga, sest temperatuur langes täna hommikuks alla kahekümne kraadi ning järve jäätumine on alanud.

Peipsi on jäätunud kaldast umbes 100 meetri kaugusele. «Järv jäätub aeglaselt. Praegu jääle minna tähendaks enda uputamist,» lisas Saks, kelle kinnitusel jääb kehtestatud jääleminekukeeld kehtima tõenäoliselt kogu käesoleva nädala vältel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles