Ööklubi ootab sissepääsu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue ööklubi Smile eestvedaja Erlend Aav loodab, et sissepääsuküsimus laheneb lähinädalatel ning seejärel on Tartus taas meelelahutuskoht, kus mängitakse tänapäevast klubimuusikat.
Uue ööklubi Smile eestvedaja Erlend Aav loodab, et sissepääsuküsimus laheneb lähinädalatel ning seejärel on Tartus taas meelelahutuskoht, kus mängitakse tänapäevast klubimuusikat. Foto: Sille Annuk

Kesklinna kaubahalli teisel korrusel on juba kuu aega avamise ootel uus ööklubi Smile, kuid see on ootamatult takerdunud klubisse sissepääsu puudumise taha ning vaidlused jõudnud otsaga kohtusse.


Endise Tigeda Tikri ruumidesse rajatud ööklubi ühe eestvedaja Erlend Aava sõnul on nende soov luua Tartusse koht, kus saaks tantsida moodsa klubimuusika järgi.

«Tundub, et kõik Tartu ööklubid tahavad saada neid kliente, kes käivad Maasikas. Kõik reklaamivad ennast retroklubidena. Aga moodsa klubimuusika fännid on kohast ilma jäänud,» rääkis Aav ning avaldas arvamust, et ööklubides ei paista innovatiivsust.

«Millegipärast on klubielu teinud meil vähikäigu. Mujal maailmas jõuavad uued lood ka tantsusaalidesse ja asi areneb edasi, aga Tartus on see areng peatunud. Miks ma pean kuulama 15 aastat vana Haddaway'd või Dr. Albanit? Ma ei taha, ja ma ei taha selle peale ka raha kulutada,» selgitas Aav ning avaldas lootust, et uue koha jaoks on linnas piisavalt lojaalseid fänne.

Avamine teadmata

Meelelahutuskoht oleks lahti vaid reedeti ja laupäeviti ning sinna mahub 200−300 inimest.

«Eesmärk pole teha väga suurt kohta. Vastupidi, see peab olema mõnus ja hubane,» lausus Aav ning vihjas ka klubi nimele Smile. «See peegeldab kõike positiivset, mis peaks klubielu juurde käima.» Lisaks Erlend Aavale kuuluvad klubi eestvedajate hulka veel Urmas Kolsar ja Kristjan Hirmo.

Smile'i avamise kuupäeva ei osanud Aav aga öelda, sest klubi naabriks olev Tähe piljardiklubi on kaevanud ruumide omaniku Estiko kohtusse. Põhjuseks ehitustöödest tulenev varaline kahju, mida ööklubi sissepääsu rajamine piljardiklubile tekitaks.

«Alguses tuldi sellise jutuga, et nüüd ehitatakse meie piljardisaalist koridor läbi. See aga oleks lõiganud ruumi kaheks ning meile see ei sobinud,» selgitas piljardiklubi omanik Levis Plumberg, kes kolis kaubahalli eelmisel sügisel ning sõlmis ruumide kasutamiseks maja omanikuga kümneaastase rendilepingu.

Esialgu oli kõne all ka teisi lahendusi, kuid mingil hetkel öeldi Plumbergile, et maja läheb kapitaalremonti ning rendilepingu järgi peab siis võimaldama ruumides remonditöid teha. Piljardiklubile anti korraldus 15. novembriks ruumid puhtaks teha.

«Minu hinnangul polnud asi kapitaalremondis, katus ju läbi ei lase ja ventilatsioon on korralik,» lausus Plumberg ning ta ei viinud nõutud kuupäevaks piljardilaudu ära. Selle peale ütles Estiko rendilepingu üles ning piljardiklubi otsustas asja kohtusse anda.

Keeruline olukord

Estiko juhatuse esimehe Ain Tammvere kinnitusel otsitakse praegu tekkinud probleemile lahendust. «Ühtegi käegakatsutavat hetkel pole, aga suure tõenäosusega tuleb ööklubile ehitada täiesti eraldiasetsev uus sissepääs,» arvas Tammvere ning pakkus, et juba nädala pärast on pilt selgem.

Tammvere sõnul on piljardiklubiga sel teemal pikalt ja kaua läbirääkimisi peetud, kuid kompromissi pole leitud. «Kuna omavahel ei suudetud vastust leida, siis nad arvasid, et las kohus leiab lahenduse,» kommenteeris Tammvere kujunenud olukorda ning nõustus, et teema on keeruline.

«Me tahame, et meelelahutuskorrus töötaks linnakodaniku heaks võimalikult hästi, aga praegu on seda ülikeeruline teha. Üks pind on teiste pindade vahel ning kuigi sinna on juurdepääs olemas, ei rahulda see ööklubi vajadusi,» selgitas Tammvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles