Võru naabervallad on linnaga ühinemise vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmerpalu valla kodulehe fragment.
Sõmerpalu valla kodulehe fragment. Foto: www.somerpalu.ee

Võru linna uuring võimalikust liitumisest Võru ja Sõmerpalu vallaga tõi välja rohkem kitsaskohti kui eeliseid, ühinemist ei poolda ka kummagi valla elanikud.

Sõmerpalu vallakeskus asub Võru linnasüdamest 12 kilomeetri kaugusel, haldusreform peaks aitama sellistel väikestel omavalitsustel koos paremini hakkama saada, aga nende omavalitsuste elanikud seda millegipärast ei usu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eks inimesed näevad ju suurte valdade puhul, kuidas inimesel jutulesaamine on vallamajja minnes, kuidas suhtutakse, kas peab järjekorras olema või suunatakse läbi mitme ametniku, väikese valla eelis on see, et kui inimene tuleb vallamajja, siis üldjuhul ta saab oma vastuse kätte,» rääkis Sõmerpalu vallavanem Aare Hollo.

Nii on Võru linna 14 000 elaniku seas liitumise pooldajaid poole rohkem kui 2000 elanikuga Sõmerpalu vallas.

Võru linna poolt konsultatsiooni- ja koolituskeskuselt Geomedia tellitud uuring ei keskendunud siiski ainult emotsioonidele, kokkuvõttes tõi see omavalitsuste liitumise vastu kaks korda rohkem argumente, kui selle poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles