Ema viskas surnult sündinud lapse prügikasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kohus tunnistas täna noore naise süüdi laibarüvetamises ning mõistis talle karistuseks tingimisi rahatrahvi.


Tartu maakohus tunnistas täna Kadi (26) kokkuleppemenetluses süüdi laibarüvetamises ning mõistis talle tingimisi 4000 krooni suuruse rahalise karistuse kolmeaastase katseajaga. Karistuse hulka arvati ka eelvangistuses viibitud kaks päeva, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Menetluskuludena peab süüdistatav hüvitama 9635 krooni.

Prokuratuuri koostatud süüdistuse järgi sünnitas naine tänavu märtsis oma elukohas Lõuna-Eestis surnud lapse. Imiku surnukeha viis ta prügikonteinerisse, mis tühjendati järgmisel päeval.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul selgitati kohtueelsel menetlusel välja, et rasedus kestis üle 30 nädala. «Naine ei teavitanud algul juhtunust kedagi: ei lähedasi ega arsti,» lisas prokurör.

Nädal hiljem läks naisel tervis halvaks ning ta kutsus kiirabi. Politseisse laekus info haiglast. Naine tunnistas oma teo üles.

Kadi on varasemalt kriminaalkorras karistamata. Tänane otsus on vaidlustatav vaid kokkuleppemenetlust reguleerivate menetlusnormide rikkumise peale. Otsuse vaidlustamise soovist saavad kohtumenetluse pooled teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles