Kaks Tartu õpilast said ravimite üledoosi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Toomas Huik

Tartu Kroonuaia erivajadustega õpilaste koolist on kiirabi haiglasse viinud juba kaks ravimi üledoosi saanud tüdrukut.


«Isegi kui need pole narkootikumid, on olukord ohtlik, sest tablettide võtmise harjumus võib sillutada teed uimastipruukimisele,» ütles Tartu Kroonuaia koolis õppiva lapse ema, kirjutas Õhtuleht.

Esimest korda kihutas kiirabi Tartu Kroonuaia kooli õppuri elu päästma eelmisel neljapäeval ja üleeile olid salapärased tabletid koolis kaasas ühel VI klassi tüdrukul.

«Ta tuli klassi ja näitas kaaslastele tühja tabletilehte ja ütles, et lasi rohud kraanikausist alla, kuid tegelikult oli ta need vist ära söönud, sest tunni aja pärast kukkus ka tema kokku,» rääkis ajalehele muret kurtnud ema VIII klassis õppiv tütar.

Eelmisel neljapäeval kooli lapsevanemate üldkoosolekul üritasid need kaks ema tolle ohtliku mure jutuks võtta, kuid kool polevat tahtnud seda teemat käsitleda, mispeale teatasid emad linna haridusosakonda ja lastekaitsjatele, aga mõlema väitel pidavat asjaga tegelema hoopis kool.

«Mõlemad tüdrukud võtsid rahusteid, mis on neile määratud,» ütleb Kroonuaia kooli direktor Ain Ostrat kiirabiga haiglasse viidud õpilaste kohta.

Direktori arvates ei pruugi juhtumid olla omavahel seotud – pigem võis see olla õnnetu kokkusattumus ja tema kinnitusel pole selliseid probleeme koolis varem olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles