Kaotus maadlusmatil tõi võidu ausa mängu konkursil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ausa mängu konkursi tänavune üldvõitja Georg Kõivumägi.
Ausa mängu konkursi tänavune üldvõitja Georg Kõivumägi. Foto: Eesti Olümpiaakadeemia

Eesti Olümpiaakadeemia korraldatav ausa mängu konkurss soosis tänavu Tartu spordilapsi. Neljast auhinnast kaks tuli Emajõelinna.


Üldvõidu konkursil «Noorte sport ja aus mäng» teenis Tartu Veeriku kooli 13-aastane spordipoiss Georg Kõivumägi. Koolis korraldatud olümpiamängudel kuulutas kohtunik Kõivumägi ühe sumomaadluse matši võitjaks. Noormees pidas aga tõde võidust tähtsamaks ning kinnitas kohtunikule, et hoopis tema põlv puutus esimesena maadlusmatti.

Selline ülestunnistus vähendas tema väljavaateid pretendeerida kõrgematele kohtadele, kuid äratas tähelepanu nii kohtuniku kui teiste õpilaste seas, kinnitas Eesti Olümpiaakadeemia tegevjuht Reele Remmelkoor. Õpetaja esitas Kõivumägi seejärel ausa mängu konkursile.

Veel teisegi Tartu noormehe ausus tõi talle auhinna. Tartu kunstigümnaasiumi viienda klassi õpilane Oskar Meus mängis kaaslastega kehalise kasvatuse tunnis rahvastepalli. Üks õpilastest sai vastase palliga pihta ja läks mängust välja. Meus läks aga talle järele ning ütles, et tegelikult riivas pall teda esimesena ning saatis teise poisi mängu tagasi.

Õpetaja ning kaasõpilaste kinnitusel ongi Meus alati aus ja õiglane poiss.

Lisaks Kõivumägile ja Meusele tunnustas olümpiaakadeemia veel ka Yessica Rohtlat Türi gümnaasiumist ning Rene Zahknat Võru Kreutzwaldi gümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles