Kuulsuste soovid teevad meele heaks

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Marika Korolev joonistas oma soovide saatjaks seitse lepatriinut.
Näitleja Marika Korolev joonistas oma soovide saatjaks seitse lepatriinut. Foto: Repro

Näitleja Marika Korolev ei mõelnud kaua, kui sai lastefondilt palve soovida Tartus haiglas viibivaile lastele midagi head. Midagi, mis tuleks otse südamest ja aitaks paranemisele kaasa.


Marika Korolev võttis värvilised pliiatsid ning joonistas paberile seitse lepatriinut.

«On ju äärmiselt tore mõte igavaid haiglaseinu sel viisil rõõmsamaks ja huvitavamaks muuta, et sinna häid soove kinnitada,» ütles ta. «Haiglasse ei minda kunagi kerge südamega, vähemalt mitte nii, nagu sõbra sünnipäevale. Seetõttu on pisiasjad, mis nukrad mõtted eemale peletavad, alati teretulnud.»

Õnne ja head

Küsimuse peale, miks joonistas näitleja just lepatriinud, vastas Korolev, et need on õnnetoovad putukad. «Kui mõelda laulude ja lugude peale, siis on lepatriinu neis kindlasti laste üks lemmiktegelasi.»
Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondi 10. sünnipäeva pidunädal algab täna.

Sünnipäevanädala üks korraldajaid Pii Müller ütles, et fondile endale on parim kingitus see, kui oma abikäe ulatavad aina uued püsiannetajad. Aga et lastefond tahab sünnipäeva puhul meeles pidada ka neid, kelle heaks see fond  kunagi loodi, siis tellisid nad suure hulga häid soove.

«Me pöördusime paljude Eesti näitlejate, lauljate, kirjanike, sportlaste ja teiste avaliku elu tegelaste poole, paludes neil välja mõelda, mida nemad lastele paranemiseks sooviksid,» räägib Pii Müller. «Ja neid soove tuli mitte kaks või kolm, vaid sada!»  

Nüüd on lastefondi töötajad kõik soovid piltideks raaminud ning viivad need Tartu Ülikooli Kliinikumi lasteosakondadesse laiali ülehomme.

«Lapsed teavad hästi, kes on Birgit Õigemeel, Ženja Fokin või Andrus Veerpalu – paljud lapsed soovivad niisama kuulsaks saada kui nemad,» rääkis Müller. «Ja kui mõnda kuulsust nad veel ei tunnegi, siis küllap pärast seda, kui nad on näinud näiteks  pilti kurjast pisikust, kes kohe lõhki läheb, uurivad nad ka välja, kes see mees on, kes selle joonistas.»

Vanad lelud oodatud

Tänasest on Tartu kaubamajas taas avatud lastefondi infolaud, kust saab teavet annetusvõimaluste kohta ning kuhu võib tuua kasutatud mänguasju.

Lastefondi juht Küllike Saar märkis, et oodatud on lauamängud ja lasteraamatudki ja et tuua võib ka pehmeid ja karvaseid mänguasju – nende puhastamise on lubanud üks firma tasuta ära korraldada.

Reedel leiab Atlantise konverentsisaalis aset kunstioksjoniga tänuüritus ning õhtul hiljem on Athena keskuses Tõnis Mägi ja Kärt Johansoni lauludega heategevuskontsert.

Sünnipäev on kord aastas, kuid lastefond jagab uudiseid kogu aeg. Alles reedelgi tuli teade, et fondi abiga saab Tartu lastehaigla psühhiaatriaosakond uue EKG aparaadi ja viieaastane Joosep koduseks kasutamiseks automaatse positiivse õhurõhu ravi seadme, mis aitab uneapnoega poisil hoida ülemisi hingamisteid vabana.

Lastefondi sünnipäev
• Tänasest 12. novembrini on Tartu kaubamajas avatud infolaud, kuhu võib tuua mänguasju ja lasteraamatuid.
• 10. novembril kell 12 tuntud inimeste heade soovide laialikandmine ja fiiberbronhoskoobi üleandmine lastekliinikus.
• 12. novembril kell 15 tänuüritus Atlantise konverentsisaalis, kell 18 samas kunstioksjon ning kell 20 Athena keskuses heategevuskontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles