103-aastane naine ootab viiendat põlve

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka tänavust Linda-Elisabeth Kördi sünnipäeva juttu ei saa ajada ilma tema kootud sokipaare kiitmata.
Ka tänavust Linda-Elisabeth Kördi sünnipäeva juttu ei saa ajada ilma tema kootud sokipaare kiitmata. Foto: Sille Annuk

Linda-Elisabeth Kört imestab ise ka, kuidas neid aastaid talle muudkui kingitakse, ning lööb tuttavaid ajakirjanikke nähes käsi rõõmsalt kokku – 103 ongi täis.


Linda-Elisabeth Kört käsib külalistel istuda, soovitab kohvi sisse suhkrut panna ning tublisti torti peale süüa. Tütar Malle Valk toimetab ümber laua ja teeb kõik, et ta 103-aastasel emal mugav intervjuud anda oleks.

Väimeespoeg Rein Valk utsitab takka: «No räägi nüüd, mis sul aasta jooksul juhtunud on!»
Linda-Elisabeth Kördi meelest on kõik enamasti samamoodi nagu mullugi. Uus ring lastelaste ja lastelastelaste sünnipäevi on ära peetud ning tütretütre Ivika pool Tallinnas jälle käidud.

«Ei, pikk autosõit mulle raske küll ei ole,» ütleb Linda-Elisabeth Kört südilt. «Mul ei ole miski raske, kui ma aga istuda saan.»

Tütar toob salvrätikuid põlve peale, et ajakirjanikud end tordipudiga ära ei määriks – muidu lähevad rikutud rõivastega tööle tagasi.

Linda-Elisabeth Kört vaatab tütre toimetamist tähelepanelikult pealt, ja kui kaks  tärgeldatud valget linikut kohal on, ütleb ta: «Sa mulle es toogi, kas ma pean ise jooksma?»

Tütar jookseb hea meelega veel ühe tiiru ja ta 103-aastane ema Linda-Elisabeth kihistab naerda, et näe, kuidas ta oma last veel kamandada mõistab.

Malle Valk toob aga veel midagi, mida vaadata – kaks triibulist, just lapsele paraja suurusega lõbusat sokipaari.

Küsimuse peale, kas lisaks neljale lapselapsele ja viiele lapselapselapsele on Linda-Elisabeth Kördi suguvõssa pisiperet juurde tulnud, vastab sünnipäevalaps, et ei ole kedagi.

Aga et kõige vanem lapselapselaps Kristjan on juba 24 täis ning et tal noorikki juba olemas, siis peab pisipere varsti tulema – vaarvanaema kootud sokid ootavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles