Tartu Ülikooli geograafid tähistavad juubelit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval korraldab TÜ geograafia osakond oma 90. tegutsemisaasta tähistamiseks ettekandepäeva. Ühtlasi kuulutatakse välja Lev Vassiljevi nimeline stipendium.


Ülikooli pressiesindaja teatel tähistatakse üritusega 90. aasta möödumist TÜ geograafia osakonna asumisest Vanemuise tänava õppehoonesse. Ettekannetes meenutatakse geograafia osakonna ajalugu ja esitletakse dotsent Leo Tiigi mälestuskogumikku.

Lisaks antakse auditooriumile 327 eestikeelsele maateadusele alusepanija Johannes Gabriel Granö nimi.

Asutamisele tuleb kauaaegse kartograafia õppejõu Lev Vassiljevi (1920-2009) nimeline stipendium, mille loomisega soovib osakond jäädvustada ühe oma nimekama ja armastatuma õppejõu mälestust.

TÜ geograafia osakonna juhataja prof Ülo Manderi sõnul on loodava stipendiumi eesmärk populariseerida kartograafiaalaseid õpinguid ja teadustööd Tartus, mis tähendab, et stipendiumi sihtgrupp ei ole ainult Tartu ülikooli üliõpilased, vaid ka Eesti Maaülikooli tudengid, kus Lev Vassiljev samuti õpetas.

«Stipendiumist võiks edaspidi välja kasvada stipendiumifond, sest Lev Vassiljev on tänastele edukatele kartograafia valdkonnas tegutsevatele ettevõtjatele omamoodi pater geographiae, kelle nimega fondi toetamine võiks olla ilus tänu Õpetajale,» arvas Mander.

Stipendiumile saavad kandideerida kartograafia valdkonna magistrandid ja doktorandid Tartu Ülikoolist ning Eesti Maaülikoolist. Esimese stipendiumi suurus on 10 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles