Maalid teenivad laste tervise heaks raha

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Meru ehk Meriliis Rinne usub muinasjutte ja julgeb seda ka välja näidata. «Tee head, nii tekib headuse ring ümber terve maailma,» ütleb ta. «See toimib, kuigi tundub naiivne!»
Margus Ansu
Kunstnik Meru ehk Meriliis Rinne usub muinasjutte ja julgeb seda ka välja näidata. «Tee head, nii tekib headuse ring ümber terve maailma,» ütleb ta. «See toimib, kuigi tundub naiivne!» Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Kunstnik Meru ehk pärisnime järgi Meriliis Rinne fantaasiaküllased pildid Athena keskuses juhatavad sisse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi läheneva sünnipäevapeo.


Meriliis Rinne on Tartus üles kasvanud tüdruk, kes nüüd elab ja töötab Tallinnas. Kunstniku mõtted hõljuvad unistuste ja muinasjuttude maailmas ning kõik see paistab välja ka ta maalidelt.

Üks Meru teema on hobused, anatoomiliselt mitte küll täpsed, aga hästi värvilised ja vaba käega joonistatud. «Niipea, kui ma olen mõne lapse nähes hobust joonistanud, usaldab ta mind täielikult,» ütleb ta naerdes.

Meru näituse ametlik avamine tuleb Athena keskuses sel neljapäeval, aga suurt osa pilte saab näha juba praegu.

Kunsti ning kära kunsti ümber toob lastefondi 10. sünnipäev Tartusse veelgi.

Atlantises avatakse eeloleval neljapäeval samuti näitus, kuhu kunstnikud Mari ja Uno Roosvalt, Jüri Arrak, Mall Nukke, Epp Viires, Maria-Kristiina Ulas, Navitrolla, Meru ning veel teisedki oma töid toovad. See sündmus peab kunstisõpradel suud vesiseks tegema, sest need tööd lähevad 12. novembril lastefondi tänuüritusel oksjonile.

Järjekordne annetus

Meru ehk Meriliis Rinne ütleb, et tema on nõus soodsate hindadega maha müüma enamiku ka oma Athena näituse töödest ning kaubaga, et 10 protsenti iga pildi hinnast läheb lastefondile.
«Inimesed, kes soovivad nüüd koju ilusat pilti, võiksid vaatama tulla küll,» sõnab kunstnik. «Ja kui nad pildi ostavad, saavad nad teadmise, et on toetanud lapsi.»

Lastefondi juht Küllike Saar ütleb, et neljapäeval Meru näituse avamisel annab ta Tartu Ülikooli Lastekliinikule üle ka püsiannetajate toel muretsetud infusioonipumba, see on aparaat tilgutiga manustatava ravimi ülitäpseks doseerimiseks, ning neli automaatsüstalt.

Pärast Meru näitust tuleb lastefondil Küllike Saare sõnul valmistuda aga 10. novembri meediasündmuseks lastekliinikus. Paljude Eesti tuntud inimeste head soovid on selleks ajaks raami pandud ning need viiakse siis kui väikesed pildid kliiniku eri osakondadesse.

Sel päeval antakse lastekliinikule üle järgminegi annetajate heategu ehk fiiber­bron­hoskoop, mille abil saab uurida väikelaste hingamisteede haigusi.

Tänupidu toetajatele

Lastefondi sünnipäev kulmineerub 12. novembril, mil Atlantises peetakse tänupidu fondi toetajatele. Korraldatakse debatt «Milleks heategevus?», kunstioksjon ning pärast seda heategevuskontsert Athe­na keskuses, kus laulavad Tõnis Mägi ja Kärt Johanson.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks suurematest ja vanematest lastehaiglate juures tegutsevatest heategevusfondidest Eestis. Kümne aasta jooksul on kogutud ligi 18 miljoni krooni ulatuses annetusi, mille eest on muretsetud meditsiiniseadmeid ja toetatud laste ravi.

TÜK Lastefondi 10. sünnipäev
• 28. oktoobril kell 18 Meru näituse avamine Athenas.
• 8.−12. novembrini töötab Tartu kaubamajas lastefondi infopunkt, kuhu võib tuua vanu korrastatud mänguasju.
• 10. novembril kell 12 lastekliinikus fiiberbronhos-koobi üleandmine.
• 12. novembril kell 15 tänuüritus koos kunstioksjoniga Atlantises ning kell 20 heategevuskontsert Athena keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles