Elegantse kaunitari suur juubel

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leida Otto saab täna 100.
Leida Otto saab täna 100. Foto: Margus Ansu

Tartus Aardla tänavas elav Leida Otto ütleb, et 100 on uhke arv küll, kuigi parem oleks, kui see oleks väiksem ja ta ise noorem.


«Vanadus tikub ligi,» sõnab ta. Tegelikult ei näe naine välja sugugi nii, nagu hakkaks ta oma aastate koorma all looka vajuma. Ta vestleb elavalt kõigest, olgu jututeema milline tahes.

Tema päeva äratus on igahommikune Postimees, kust ta hoolega teatri- ja kultuuriuudiseid loeb. Hea meelega vaatab ta televiisorit ja kuulab raadiot, et kõigega kursis olla.

Leida Otto on hea koduhaldjas suures eramajas, mille esimesel korrusel elab tütrepoja pere kolme lapsega, ta ise elab sama maja teisel korrusel ning saab enda eest hoolitsemisega kenasti hakkama.

Leida Ottol on kaks tütart. Tartus elav Viivika Reimand, kes on terve elu Eesti Kirjandusmuuseumis töötanud ja giiditööd teinud, ning Tallinnas elav Kaja Palu, kes on koolides majandusaineid õpetanud.

Leida Ottol on neli lapselast ja tosin lapselapselast, nende hulgas mitu teaduste magistrit ja doktorit.

Ta ise oli abielus koolijuhataja Ain Ottoga, kellesse armus siis, kui esimene aasta ülikoolis käidud oli. Ülejäänud elu veetis ta oma mehe kõrval alati elegantse ja hoolitsetud kaunitarina, kes elas kaasa kõigele, mis puutus kooliellu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles