Jalakäijate ohutuspiire muutus ise ohtlikuks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru tänava uuele rattateele paigaldatud jalakäijate piire võtab enda alla pea kolmandiku sõidurajast ning segab oluliselt  liiklemist.
Võru tänava uuele rattateele paigaldatud jalakäijate piire võtab enda alla pea kolmandiku sõidurajast ning segab oluliselt liiklemist. Foto: Art Soonets

Võru ja Teguri tänava ristmiku juures kulgevale uuele rattateele paigaldatud jalakäijate piire võtab enda alla kolmandiku teest ning on muutunud ratturitele ohtlikuks.


See, et paar päeva tagasi paigaldatud piire on hakanud segama ratturite liiklemist, oli linna liikluskorraldusteenistuse juhatajale Tõnu Lukmannile üleeilseks juba teada.

«Küsite, et kas ikka oli vaja? Jah, see oli vajalik paigaldus, aga selline olukord juhtus seetõttu, et tarkus tuli siis, kui asi oli juba valmis,» lausus Lukmann.

Lukmanni sõnul tekkis probleem seepärast, et rattatee markeering oli enne piirde paigaldamist juba maha märgitud.

Asi on korrektne

«Selle objektiga oli väga kiire. Aga on suhteliselt tavaline, et kui saab valmis mõni suurem projekt, tuleb mõningaid asju hiljem parandada,» ütles Lukmann. «Tagantjärele tarkus on alati hea tarkus, aga tihtipeale tuleb see tagantjärele.»

Kuigi piire võtab enda alla pea kolmandiku rattarajast, ei hakata seda siiski ääre poole tõstma.
«Ratturite ala läks jah mõnevõrra kitsamaks, aga üles ei võeta midagi. See on paigaldatud korrektselt. Standard näeb ette 50 cm äärekivist ja sõidutee poole ei tohigi seda panna,» selgitas Lukmann ning lisas, et olukorra lahendamiseks otsitakse uusi võimalusi.

Probleeme jagub

Üks variant on tema sõnul tekitada ratturitele ja jalakäijatele ühisala ehk kustutada teelt rattureid ja jalakäijaid eraldav joon.

Lukmanni sõnul on uuel rattateel veelgi probleemseid kohti, mis kõik tuleb üle vaadata. «See tee sai hea, aga loomulikult on seda, mida saab paremini teha,» ütles Tõnu Lukmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles