Vanemuise uueks draamajuhiks saab Urmas Lennuk

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Urmas Lennuk.
Lavastaja Urmas Lennuk. Foto: Meelis Meilbaum

Tuleva aasta augustis võtab Vanemuise draamajuhi ametikohal Sven Karjalt teatepulga üle Urmas Lennuk. Draamajuhi kohale kandideeris tagasi ka Karja.


Vanemuise teatel saabus teatrile kuus sooviavaldust. Komisjon koosseisus Paavo Nõgene, Kais Adlas, Anu Tonts, Ain Mäeots, Riho Kütsar, Hannes Kaljujärv, Ave Svarts ja Berk Vaher valis vestlusvooru järel välja  kolm kandidaati, kes kohtusid ka draamatrupiga. Nendeks olid Urmas Lennuk, Sven Karja ja Rein Pakk.

Draamatrupp ja komisjon tegid teatrijuhile ettepaneku kutsuda draamajuhi ametisse Urmas Lennuk. Viimane on omakorda teinud ettepaneku Sven Karjale asuda tööle Vanemuise draamatrupi loomenõukogu liikme ning dramaturgina ning Rein Pakule asuda tööle Vanemuise draamatrupi loomenõukogu liikme ning koosseisulise näitleja-lavastajana.

Valimiskomisjon ning teatrijuht on neid ettepanekuid ka aktsepteerinud, kuna selles kolmikus nähakse head sünergiat Vanemuise draama edaspidiseks arenguks.

Tulevane draamajuht ise leidis pärast valiku teatavakstegemist, et tal on hea meel ning et palju põnevat seisab ees. «Avastada huvitavat truppi. Töötada koos uue meeskonnaga. Sünteesida oma kogemusi ja oskusi Vanemuise draama töötajatega. Nagu jõulud. Või nagu karupoeg Puhh armastab öelda: «See üks hetk enne mee söömist on vaata et paremgi, kui mee söömine ise,»» leidis õnnelik Lennuk.

Milliseks täpsemalt kujuneb Vanemuise draama, selgub aja jooksul. «Aga see-eest tean väga täpselt, milliseks ta kujuneda ei tohi - Vanemuise draama ei tohi kujuneda selliseks teatriks, mis vaatajatega ei suhtleks.»

Teatri direktor Paavo Nõgene kinnitas pressiesindaja vahenduse, et draamajuhi konkursi teises voorus osales kolm väga tugevat kandidaati. Ta lisas, et seda näitas ka salajase hääletuse pingeline tulemus draamatrupi sees.

Urmas Lennuk lõpetas aastal 1990 Tamsalu keskkooli ja aastal 2000 EMA kõrgemas lavakunstikoolis lavastaja eriala. Ta on töötanud Tamsalu kultuurimaja kunstilise juhina ning Saue keskkoolis eesti keele ja kirjanduse õpetajana.

Alates aastast 2000 on Lennuk olnud Rakvere Teatri kirjandusala juhataja, dramaturg ja lavastaja. Ta on töötanud ka lavakunstikooli dramaturgia õppejõuna. Veel on ta kahekordne Eesti Näitemänguagentuuri näidendivõistluse võitja. Tema näidenditest on lavale jõudnud «Kadrioru vanad», «Rongid siin enam ei …», «Ellumõistetud», «Taksitrallitajad» jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles