Kuulus ja kummaline härra «Manna» jõudis kõvade kaante vahele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat, mis räägib Valter Pärtelpoja elust ja tööst.
Raamat, mis räägib Valter Pärtelpoja elust ja tööst. Foto: Erakogu

Ilmunud on raamat legendaarse anatoomiaõppejõu ning seeneteadlase Valter Pärtelpoja elust ja tööst. Täna kell 16 tuleb teos esitlemisele vanas anatoomikumis.


Mälestusõhtul kõnelevad ajaloolane Hillar Palamets, mükoloogiaprofessor Kuulo Kalamees, toitumisteadlane Selma Teesalu ja teised Valter Pärtelpoja kunagised õpilased ja kolleegid. Esineb ka TÜ arstiteaduskonna dekaan professor Joel Starkopf, vahendab Tartu kultuuriaken.

Tartu Ülikooli anatoomia instituudi juhataja professor Andres Arend märkis, et tudengid on läbi aegade andnud heasoovlikke hüüdnimesid ainult valitud õppejõududele. «Nii kutsusid tudengid Valter Pärtelpoega tema silmatorkavalt punakate põskede tõttu Roosamannaks, mis mugandus lühemas versioonis Mannaks.»

Äsjailmunud raamatus on talletamist leidnud paljude Valter Pärtelpoja kunagiste õpilaste ja hilisemate kolleegide meenutused. Valter Pärtelpojast on maha jäänud ka rikkalik käsikirjaline pärand märkmete ja päevikute näol. Valitud osad nendest peaksid andma hea ülevaate tema isikust ja laiemalt täiendab see ka sõjajärgse perioodi Tartu Ülikooli ja eriti arstiteaduskonna kultuurilugu.

Raamatu koostajaks on Ago Pärtelpoeg, konsultantidena olid abiks Hillar Palamets ja Kuulo Kalamees, toimetas Liina Pärnsalu, kaanekujunduse autor on Rauno Thomas Moss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles