Ussikütid jõudsid Võrtsjärve äärde

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia populaarteaduslike dokumentaalfilmide tootja Gulliver Media produtsent Rebecca McElroy (vasakult), helimees Chris Gillette ja reþissöör Randall Wood hakkasid eile tööle EMÜ limnoloogiakeskuses.
Austraalia populaarteaduslike dokumentaalfilmide tootja Gulliver Media produtsent Rebecca McElroy (vasakult), helimees Chris Gillette ja reþissöör Randall Wood hakkasid eile tööle EMÜ limnoloogiakeskuses. Foto: Sille Annuk

Vihmausside uurijatest dokumentaalfilmi väntava Gulliver Media võttegrupp pakkis eile lõuna ajal Võrtsjärve ääres asuva maaülikooli limnoloogiakeskuse ees oma tehnikat lahti.


«Olime just Nicaraguas ja Brasiilias, siit edasi sõidame Riiga,» rääkis Austraaliast pärit Gulliver Media režissöör Randall Wood.

Eestis töötab Gulliver Media võtterühm telekanalitele National Geographic ning ZDF/Arte tehtava dokumentaalfilmi «Ussikütid» («The Worm Hunters») pärast viis päeva.

Limnoloogiakeskuses talletatakse filmilindile väheharjasusse ja nende hulka kuuluvaid vihmausse uurinud vanemteadur Tarmo Timm, kes räägib dokumentaalfilmis «Ussikütid», kui tähtsat osa mängivad vihmaussid meie planeedi elurikkuses.

Filmitakse ka Tarmo Timmi ussikogu. Seal elab üks tõeline pärl: nimelt on Lätist Daugavast 1965. aastal Võrtsjärve äärde limnoloogiakeskuse laborisse toodud Criodrilus lacuum’i nimeline vihmauss omasuguste seas muldvana ehk vähemalt 45-aastane.

«Ussikütid» on maailma kõigile vihmaussiuurijatele suursündmus, sest esmakordselt jõuab ka nende teaduspanus avalikkuse ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles