Romade ühing vabandas vanainimeste mõrvade eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Lutt
Roman Lutt Foto: Erakogu

Põhja-Eesti romade ühingu esimees Roman Lutt vabandas kultuuriseltsi nimel Lähtel juhtunu eest ja avaldas muret, et rahvas ei hakkaks kogu mustlaskogukonda süüdistama.

Eile tuli avalikuks, et läinud nädalal Tartumaal kahe memme tapmises kahtlustatavana kinni peetud mees on Lähte alevikus elutseva mustlaspere peamees August Burkevitš.

«Olukord on tegelikult äärmiselt masendav, et nüüd sai kaks vanainimest hukka, ka sellepärast äärmiselt ebameeldiv kuulda, et tegemist on ju inimestega, kes ei saa end kaitsta, kes on elu ära elanud. See on sama, nagu lapsele minna kallale,» rääkis Lutt ETV saates «Ringvaade», vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul mõistab selle teo hukka nii ta ise kui kogu mustlaskogukond. «See inimene, mitte ainult tema, vaid tõenäoliselt ka tema kõige lähemad, on nagu välja astunud sellest kogukonnast, sellepärast, et see pole mustlaskultuuriga seotud, inimest ei tohi tappa,» rääkis Lutt mõrvas kahtlustatavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles