Tartumaa mõrvad võidi toime panna kirvega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikel õnnestus leida müts (pildil), mida võis kanda nende raskete tegude toimepanija.
Politseinikel õnnestus leida müts (pildil), mida võis kanda nende raskete tegude toimepanija. Foto: Politsei

Eile Tartumaal toime pandud kahe naise mõrva uurijate hinnangul võis mõrtsukas kasutada taparelvana kirvest või muu taolist teravat ja rasket eset. Mõrvaga seostatakse praeguse versiooni järgi tõmmut lühemat kasvu keskealist meest, kes võis liikuda jalgrattaga.


Täna keskpäeva paiku tegutsesid uurijad Kobratu külas põlenud maja ümber, Vedu külas oli mõrvapaigas juba esialgne uurimine lõpetatud ning maja ümbritsesid politseilindid.

Esimese väljakutse said tuletõrjujad eile õhtul kella 20 paiku Kobratu küla majja. Päästjad asusid hoonet kustutama, naisterahva vägivallatundemärkidega surnukeha avastati alles hiljem. Kui umbes tund aega hiljem saabus teine väljakutse Vedu külas asuvasse eramusse, aimasid päästjad halba ning olid kustutamisel ettevaatlikud. Nende aimdused osutusidki tõeks: ka sellest majast leiti naisterahva surnukeha. Politsei loodab, et just see maja aitab neid kurjategija jälgedele, kuna asitõendid on paremini säilinud.

Lõuna prefektuuri kriminaalosakonna juhataja Vallo Koppel rääkis sündmuskohal Postimees.ee’le, et ilmselt on mõlemad veretööd toime pandud omakasu motiivil. Mis naiste surma täpselt põhjustas, selgitab uurimine. Mõlema naise surnukehal avastatud vägivallajäljed on politsei hinnangul tekitatud terava esemega. Nuga või kurikas taparelvana on välistatud.

Sündmuskohal viibiva Postimees.ee reporteri sõnul on kuriteopaigaks olevad majapidamised sarnased. Mõlemat maja ümbritsevad kõrged puud ning sõiduteele hoovid ei paista. Mõlemad vanainimesed elasid üksi.

Vedu mõrvapaigaks oleva maja hoovis oli täna näha liikumas vaid nukralt niutsuvat koera ning kõrvulukustavalt kirevat kukke, kes ilmselt toitjat ootasid. Üks Kobratu mõrvapaiga läheduses elav inimene rääkis Postimees.ee’le, et tapetud Maimu oli kurjategijatega kokku puutunud ka mullu detsembris. Toona jäi neine ellu, kuid vajas haiglaravi. Eile kustutas aga kurjategija vana naise eluküünla.

Politseinike käes on müts (pildil), mida võis kanda nende raskete tegude toimepanija. Politsei palub kõigil, kes nägid 16. septembril või varasemal ajal Tartu vallas liikumas meest vanuses umbes 35-40 aastat, kes kandis fotol kujutatud mütsi, võtta ühendust telefonil 110 või 533 07 139. «Garanteerime teataja anonüümsuse,» pöördus Vallo Koppel abipalvega avalikkuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles