Tartumaal tapeti julmalt kaks eakat naist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikel õnnestus leida müts (pildil), mida võis kanda nende raskete tegude toimepanija.
Politseinikel õnnestus leida müts (pildil), mida võis kanda nende raskete tegude toimepanija. Foto: Politsei

Eile leiti Tartumaalt kahe naise vägivallatundemärkidega surnukehad. Lõuna Prefektuur alustas kriminaalmenetlust ning kahtlusaluste otsimist.


Eile, 16.septembri õhtul saabus Tartumaalt info kahest tulekahjust. Esimene väljakutse oli kella 20 paiku Kobratu küla eramajja, kus elas 83-aastane Maimu. Teine väljakutse saadi Vedu küla majja, kus elas 77-aastane Tiiu. Kustutustööde käigus leiti mõlema naise vägivallatunnustega surnukehad.

«Sündmuskoha esmase läbivaatuse tulemusel võib arvata, et tegemist on mõrvaga, mis on toime pandud omakasu motiivil, ning süütamisega. Alustasime kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mõrva,» ütles pressiesindaja vahendusel Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel.

Mõlemad majad olid põhjalikult segamini pööratud ning seejärel süüdatud.

«Tartu kriminaaltalitus alustas eile kohe tööd, mida jätkatakse ka täna. Meie jaoks on see tõsine väljakutse,» lisas Koppel.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Margus Lellep lisas, et mõlemal naisel avastati vigastused pea piirkonnas, mis võivad esialgse vaatluse tulemusel olla tekitatud terava esemega. «Hetkel puudub meil vastus küsimusele, mis täpsemalt majadest kaduma läks. Töö sündmuskohtadel jätkub,» kommenteeris prokurör.

Politseinikel õnnestus leida müts (pilt lisatud), mida võis kanda mõrvar. «Kõigil, kes nägid eile või varasemal ajal Tartu vallas liikumas meest vanuses umbes 35 – 40 aastat, kes kandis fotol kujutatud mütsi, palume võtta meiega ühendust telefonil 110 või 533 07 139. Mees võis liikuda jalgrattaga. Garanteerime teataja anonüümsuse,» pöördus kriminaalbüroo juht Vallo Koppel abipalvega avalikkuse poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles