Kiirendushooaeg lõpetatakse Tartus juba sellel laupäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Käbi Chevrolet Camaro
Kristjan Käbi Chevrolet Camaro Foto: Tarvo Oras


Ametlike kiirendusvõistluste hooajale pannakse väärikas punkt juba sellel laupäeval Tartus, Raadi lennuväljal.



Toimuma saab Tartu Autoklubi Drag Series kolmas ehk viimane etapp. Nagu ikka sõidetakse Drag Series sarja raames seitsmes võistlusklassis, neist kaks tsikliklassi. Klassijaotuses on sellel korral tehtud ka väike muudatus. Tulles vastu võistlejate soovile, on sellel korral lisatud ka Bracket klass, kus on tähtis hea reaktsioonikiirus ja oma auto tunnetamine.

Võistlejate poolest on see Drag Series etapp tulemas kõige hobujõulisem. Hekel on juba end võistlusel eelregistreerinud üle kümne võisteleja Soomest, Lätist ja Eestist,  kelle võistlussõiduki mootori töömaht on üle 8 liitri. Lisaks on lubanud rajale tulla ka Läti ühed kiireimad võistlejad - Maris Ozolins ja Normunds Lācis.

Veel pakuvad kindlasti võimsat vaatepilti Reimo Pavelson, oma üle 1000 hobujõulisel Audi S2-l ja Soomest kohale tulevad kaks VW Kupla pilooti - Juhani Jyränkö ja Jussi Nurmi.

Ka rallisõpradel on sellel korral põhjust kiirendust vaatama tulla, kuna eklusiivkorras võistleb Eesti kõige kiirema auto roolis,  Viiekordne Eesti meister autorallis - Margus Murakas. Tema juhtida on sellel korral kahekordsele Eesti meistrile, Kristjan Käbile kuuluv Chevrolet Camaro, mille parimaks tulemuseks veerandmiilisel distantsil on 8,5 sekundit.

Ka sellel korral on korraldajatel plaanis Raadi raja pidamist oluliselt parandada. Selle tarbeks kantakse rajale järgmine kiht rehvi ning kasutatakse spetsaalset rajaliimi.

Väravad pealtvaatajatele avatakse laupäeval kell 10. Peale võistlust toimub ka võidusõiduteemaline afterparty klubis Atlantis. Lisainfo ja võistlusele registreerimine www.autoklubi.ee
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles