Tartu Ülikool avab esinduse Helsingis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingist ja Tallinnast võib saada kaksiklinn.
Helsingist ja Tallinnast võib saada kaksiklinn. Foto: SCANPIX

Helsingi Eesti majas saab oma esinduse nüüd ka Tartu Ülikool, mis loodab seeläbi tihendada teaduskoostööd Soome ülikoolidega.


Tartu Ülikooli rektori Alar Karise sõnul on Soome ülikoolid aastakümnete jooksul olnud Tartu Ülikoolile asendamatuteks partneriteks. «Ka täna töötab Tartu Ülikoolis mitmeid Soome õppejõude ning meie välisüliõpilastest moodustavad suurima osa just Soome tudengid,» märkis rektor pressiesindaja vahendusel.

Tartu Ülikooli esinduse loomisega Helsingisse soovib ülikool Karise kinnitusel oma õppe- ja teadustöö kontakte Soome partneritega veelgi elavdada, et sellest võidaksid mõlema riigi üliõpilased, õppejõud ja teadlased.

«Märkimisväärset lisaväärtust loob kindlasti ka Tartu Ülikooli asumine Helsingi Eesti Majja ja tihe koostöö teiste Eestiga seotud asutustega, kellel on samuti oluline asend Soome ühiskonnas Eesti kultuuri ja hariduse edendamisel,» leidis Karis.

Helsingis hakkab Tartu Ülikooli esindus asuma aadressil Sörnäisten rantatie 22, kolmandal korrusel. Sügise jooksul asub osalise koormusega tööle ka Tartu Ülikooli ametlik esindaja Soomes, kelleks esialgu saab Eesti Instituudi Soome filiaali juhataja Grete Ahtola.

Esindusest saab koht, kus soovijad saavad tutvuda ülikooli tegevust tutvustavate materjalide ning teaduspublikatsioonidega, osta või tellida ülikooli meeneid, tutvuda ülikooli tegevusega seotud näitustega. Seal hakkavad toimuma regulaarselt ka ülikooli tutvustavad infopäevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles