Noor kunst koondus purgi ümber

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keset saali on Martiini installatsioon «*p* (st. purk kuubis)». Näituse avamisel olid autoritest kohal Helmi Marie Langsepp (vasakult), Ahto Eller, Barthol Lo Mejor, Kairi Kliimand ja Liis Koger ning korraldajatest teiste hulgas Kaisa Eiche.
Keset saali on Martiini installatsioon «*p* (st. purk kuubis)». Näituse avamisel olid autoritest kohal Helmi Marie Langsepp (vasakult), Ahto Eller, Barthol Lo Mejor, Kairi Kliimand ja Liis Koger ning korraldajatest teiste hulgas Kaisa Eiche. Foto: Sille Annuk

Tartu loomemajanduskeskuses avatud noorte kunstnike tööde näitusel pole küll julget erootilisust, nagu oli eelmisel Volgas, kuid ostuihalust tekitavad oksjonil mitmed neist vahest seegi kord.


Kolmandal Tartu noore kunsti oksjoninäitusel «Vali vitamiin» on tavapärases tehnikas loomingu hulgas kunstnik Martiini töö «*p* (st. purk kuubis)», mille materjal on klaas. Vitamiini sõna otseses mõttes selles küll ei ole, kuid selle võib igaüks sinna juurde mõelda, nagu ka muid tähendusi ja vihjeid.

Vitamiinina võib ju võtta päikestki. Nõnda on pakkunud oma maalis «Sinu saar» välja Barthol Lo Mejor, kes on seni tuntud põhiliselt muusika- ja kirjamehena.

Tartu loomemajanduskeskuse juht Raul Oreškin meenutas, et kahel eelmisel oksjonil müüdud tööde hinnad algasid 100 kroonist ja tõusid mitme tuhande kroonini.

Tänavu mai lõpus kujunes kõige kallimaks ostetud teoseks õlimaal «Laavaõied», mille autor Kristina Viin lõpetas tänavu Tartu kõrgema kunstikooli. Tema töö eest käis abielupaar Laila ja Taavi Talunik oksjonil Volgas välja 3000 krooni.

Esimest korda said Tartu noored kunstnikud oksjonikogemuse Atlantises mullu oktoobris.
Tookord osutus kõige kallima oksjoniostu tegijaks linna ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau, kes omandas hasartses pakkumises 3700 krooni eest Andrus Raagi maali «Ootamatu kohtumine».

Oreškini andmeil müüdi tänavu mais 14 tööst 10 ja mullu oktoobris 10 tööst 5.
Tänavu kunstifestivalil «Art ist kuku nu ut» toimuva oksjoninäituse «Vali vitamiin» kataloog valmib 20. septembriks. Seal on kirjas ka alghinnad, millega tööd lähevad enampakkumisele 8. oktoobril kell 17 Dorpati konverentsikeskuses.

kas teate

Näituse «Vali vitamiin» 13 autorit
• Näitusele «Vali vitamiin» on välja pannud ühtekokku 18 tööd Mari Kivi, Kairi Kliimand, Miss Katrin, Frindo Kveiks, Liis Koger, Mariliin Kindsiko, Martiini, Ahto Eller, Barthol Lo Mejor, Helmi Marie Langsepp, Andre Saviauk, Aleksander Sprohgis ja Lauri Kulpsoo.
• Näituse kuraator on Kiwa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles