Lillemessil avanevad Tartu tagahoovid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu aia- ja lillemess pakub silmailu.
Tartu aia- ja lillemess pakub silmailu. Foto: Margus Kikkul

Supilinna ja Karlova kandi vanade puumajade hing ning varjupool avab end sel nädalavahetusel publikule Tartu lille- ja aiamessil.


Lillemessi projektijuhi Margus Kikkuli kinnitusel näeb mööduja tavaliselt majade toretsevaid fassaade ja ilusaid lillepeenraid. «Tänavu otsustasime välja tuua aga peidus poole,» kinnitas ta pressiesindaja vahendusel.

Seekordsel messil saab näha kõike seda, mida peidab ja kätkeb üks õige tagahoov. See toob ehedalt välja majaomaniku isikupära, iseloomustas Kikkul lillekonkursi teemat.

Lilleseadjad asusid võistlustulle juba reede hommikul. Kaheksa võistkonda kujundasid päeva jooksul 25 ruutmeetri suuruse ala, andes oma fantaasiale voli.

Laupäeval ja pühapäeval avaneb külastajatele võimalus imetleda valminud töid ning valida nende hulgast oma lemmik.

Tänavuse messi tõmbenumbriks on koduaia feng shui ehk head energiat saab ise luua. Lektor Siret Seeder räägib kahel päeval feng shui aiakujunduse põhireeglitest.

Tartu külje all asuv Jardani aianduskeskus on vaatamiseks välja toonud ligi 100 erinevat orhideesorti. Tegemist on esimese nii ulatusliku orhideenäitusega Eestis.

Lisaks lilledele on messikeskuses avatud sügisene õunanäitus. Huvilised saavad tutvuda ka Eesti tingimustes kasvavate viinamarjasortidega ning neid ise maitsata. Kaasa on võimalik osta erinevaid istikuid ja lillesibulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles