Lillemess võtab fookusesse orhideed

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orhideed võivad pakkuda oma kasvatajale õiteilu mitu kuud järjest.
Orhideed võivad pakkuda oma kasvatajale õiteilu mitu kuud järjest. Foto: Erakogu

Tartu messikeskuses saab 3. - 5.septembrini uudistada enam kui 100 erinevat orhideeliiki. Lisaks sellele peetakse maha lilleseadekonkurss.


Huvilised saavad spetsialistidelt nõuandeid orhideede kasvatamiseks ja kuulata erinevaid loenguid, märkis Tartu Näituste pressiesindaja Vambola Paavo. 3. septembril toimuvale lilleseadjate konkursile on aga end kirja pannud juba 14 võistkonda.

Orhideedest rääkides kinnitas Jardini aianduskeskuse juhataja Janika Ilves, et see lill üllatab oma pika õitsemise perioodiga. «Õige hooldamise korral võivad õied silmailu pakkuda mitu kuud.»

Ilves lisas, et inimestel pole mõtet lillekasvatamist endale keeruliseks mõelda. «Orhidee puhul ei ole tegemist üldse kapriisse lillega. Ta tahab kasvuks valgusküllast kohta ja kord nädalas kastmist.»

Järjest rohkem jõuab erinevaid orhideeliike ka Eestimaa kodudesse, nii on orhideed ka lillepoodides olnud viimased paar aastat üks ostetumaid lillesorte.

Tänavu kevadel toimus Jardani aianduskeskuse ja Tartu Ülikooli botaanikaaia koostöös esimene suurem orhideede tutvustamine. Kuna väljapaneku vastu oli elav huvi, kuid eksponeerimispind väike, otsustati tulla huviliste ette oluliselt suurema ekspositsiooniga Tartu lillemessil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles