Torm tõi Lõuna-Eesti päästjaile 160 väljakutset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustused Tartus Tähe tänaval.
Tormikahjustused Tartus Tähe tänaval. Foto: Merike Lill

8. augusti tormiga seotud väljakutseid oli Lõuna-Eesti kuude maakonda kokku 160. Peamiselt oli tegemist teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega.

 Paaris kohas olid puud kukkunud ka autodele või elumajale väga lähedale. Lõuna-Eestis sai teadaolevalt ka üks inimene viga.
Kuna väljakutseid oli sedavõrd palju, siis võis abi saamine viibida.
Esmajärjekorras sõitsid päästjad sündmustele, kus oli otseselt ohus inimeste elu ja vara, teele kukkunud puude eemaldamine võis võtta rohkem aega.

Jõgevamaal oli 8. augusti tormiga seotud väljakutseid 11. Väljakutsed olid peamiselt
Põltsamaa vallas, Jõgeva linnas, Jõgeva vallas, Tabivere vallas.
7. augustil kella 15.55 ajal põles Palamuse vallas Kudina külas viis lõket, kus varem oli põletatud prahti. Päästjad kustutasid lõkked ja selgitasid lõkke tegijatele tuleohutusnõudeid.

8. augustil kell 20.10 teatati, et Põltsamaa vallas Võisiku külas põleb elumaja. Enne päästjate saabumist olid maja elanikud tulekahju kustutnud pulberkustutite ja aiakastmisvoolikutega. Päästjate kohale saabudes põles eterniitkatusega puidust kahekordne elumaja osaliselt ja garaaži katus.
Hoiti ära tule levik kõrvalolevatele hoonetele. Tules hävisid garaaži sisemus ja katus, elumaja sai suitsu-, kuuma- ja veekahjustusi. Inimesed kannatada ei saanud. Esialgse hinnangu kohaselt võis tulekahju põhjustada äike, täpse põhjuse selgitab menetlus.


Tartumaal oli 8. augusti tormiga seotud väljakutseid 76, neist 38 Tartu linna.
Tartus Oa tn oli puu kukkunud kolme auto peale. Tartus Nurme tn kukkus puu gaasikapi peale, mille tõttu hakkas gaas lekkima. Kohale tuli gaasiavarii üksus, päästjad piirasid ohtliku ala. Teadaolevalt sai kannatada ka üks inimene.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles