Muistne maailm hakkab pidu pidama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mütofest.
Mütofest. Foto: Mütofest

13. – 15. augustil 2010 toimub Kassinurme mägedes Jõgevamaal taas muistse aja huviliste kogunemine Mütofest 2010 ehk Muistse maailma pidu.


Nagu ikka, astuvad üles ajalooteadlased, toimuvad töö- ja õpitoad, kontserdid ja mõõduvõtmised muistsel moel.

Teadlastest võtavad seekord sõna Marge Konsa, kes räägib Salme viikingilaevaga seonduvast ja Mari Lõhmus, kes tutvustab möödunud aastal toimunud  Kukruse 12.–13. sajandi kalmistu päästekavamiste tulemusi.

Kohe peale loenguid toimub ühisarutelu teemal «Eesti mütoloogial põhineva rollimängumaailma loomine». Eesmärgiks on leida võimalusi rahvapärimuse kasutamiseks omamaise mängumaailma loomiseks, mis vastanduks traditsiooniliselt lääne-euroopa mütoloogial põhinevale populaarsele klišee-fantastikale.Ühisarutelu juhib Jaagup Irve, pikaaegse kogemusega rollimängija ja rollimängublogi «Sisalik» vedaja.

Kontserditel astuvad üles Wolgemut Saksamaalt, Tryzna Poolast, Obscurus Orbis Lätist ja Möirahärg Eestist. Kõiki neid ansambleid seob huvi vanema pärndmuusika vastu.

Kogu festivali seob tervikuks rollimäng «Virvatuli», mis viib osalejad aega, mil tunnustatud krooniku Bremeni Adami sõnul olla eestlased draakonitele inimesi ohverdanud.

Täpsem teave www.mytofest.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles