Uued bussid tulevad kohtuvaidlusest hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa liinide buss Balti jaamas.
Harjumaa liinide buss Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu bussiliiniveo hankel kalleima pakkumise teinud AS Harjumaa Liinid kaebas linna kohtusse ja kogu bussihanget ähvardas toppama jäämine, kuid tänu kohtu määrusele saab linn kohtuvaidlusest hoolimata edasi tegutseda ning Sebega lepingu sõlmida.


«Meie suurim hirm oli, et kohus paneb vaidluse ajaks asjale nii-öelda kaane peale ja kogu hange jääb lihtsalt seisma,» ütles linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.
Kohus aga jättis avalikule huvile viidates Harjumaa Liinide esialgse õiguskaitse kohaldamise taotluse käiguta.

Haagi selgitusel tähendab see, et kohtuvaidlus selle üle, kas Tartu on bussiliiniveo hankes eksinud millegi vastu või mitte, läheb edasi, kuid linn võib samal ajal hankega edasi tegutseda ning saab riigihankel Harjumaa Liinide ja Go Busi ees soodsaima pakkumise teinud Sebega ikkagi lepingu sõlmida.  

«Tahtmatult tekib tunne, et tegemist on pahatahtlikkusega,» ütles Tartu linnapea Urmas Kruuse, kelle sõnul võinuks Harjumaa Liinide kaebuse pärast lepingu sõlmimine Sebega teadmata ajaks edasi lükkuda.

Lepingut endale poleks aga Harjumaa Liinid nii või teisiti saanud. «Kalleima pakkumise tegijaga lepingu sõlmimiseks pole linnal lihtsalt raha,» lausus linnapea.

Harjumaa Liinide juht Margo Tomingas viibib firma teatel välismaal ning keegi teine ettevõttest ei tohi kommenteerida, mis eesmärgil Harjumaa Liinid Tartu linna vastu kohtusse läks.

Veel enne, kui bussifirma kohtusse pöördus, esitas ta kaebuse ka rahandusministeeriumi juures tegutsevale riigihangete komisjonile, mis linna juristi Sille Araku sõnul leidis, et linn on tegutsenud seaduspäraselt.

«Oleme veendunud, et bussifirma kaebus on põhjendamatu ja loodetavasti leiab kohus sama,» märkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles