Harjumaa Liinid kaebasid Tartu bussihanke kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaliinibuss
Tartu linnaliinibuss Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu linn ei pruugi saada luba sõlmida lähiajal liiniveolepingut avalikul bussiliiniveo riigihankel parima pakkumuse teinud ASiga SEBE, sest kalleima pakkumuse teinud AS Harjumaa Liinid on linna otsuse peale kohtusse pöördunud.


«Linlaste huvidest lähtuva ja läbimõeldud tingimustega korraldatud riigihanke tulemusena saime väga hea pakkumuse, mis lisaks heale hinnale tooks Tartu tänavaile suure hulga uusi madalapõhjalisi linnaliinibusse. Nüüd on kalleima pakkumuse esitanud firma alustanud kohtuteed, mis võib lükata lepingu sõlmimise määramatuks ajaks edasi,» on Tartu linnapea Urmas Kruuse nördinud.

«Ääretult kahju, kui meie võimalus uuest aastast tartlastele suuremaid sõidumugavusi pakkuda, peaks liiva jooksma. Tahtmatult tekib tunne, et tegemist on pahatahtlikkusega. Kohtusse pöördus AS Harjumaa Liinid ju vaatamata sellele, et rahandusministeeriumi juures tegutsev riigihangete vaidlustuskomisjon pidas linna tegevust riigihanke läbiviimisel igati seaduspäraseks,» lisas Kruuse.

Mõistetamatuks pidas ta ASi Harjumaa Liinid tegutsemist ka seetõttu, et riigihankel kalleima pakkumuse teinuga ei sõlmi Tartu linn liiniveolepingut kohtuotsusest olenemata, kuna linnal puuduksid selleks rahalised vahendid.

«Konkurente alapakkumuste tegemises süüdistades käitub AS Harjumaa Liinid vastutustundetult kõigi tartlaste suhtes, sest esialgse õiguskaitse kohaldamisel ei ole linnal võimalik tähtaegselt uut liiniveolepingut sõlmida ning uus vedaja ei saa teha vajalikke ettevalmistusi,» lisas Kruuse.

Linnavalitsus loodab, et olukord laheneb siiski linnale soodsalt ja kohus ei kohalda ASi Harjumaa Liinid poolt taotletud esialgset õiguskaitset ning linnal tekib võimalus hoolimata kohtuvaidlusest liiniveoleping sõlmida. Oma seisukoha, ettepanekuga jätta esialgne õiguskaitse kohaldamata, edastab linnavalitsus Tartu Halduskohtule. Lepingu sõlmimise edasilükkumine kahjustab olulisel määral avalikku huvi.

Tartu linnavalitsus tunnistas juunis linna avaliku bussiliiniveo riigihankel edukaks ASi SEBE pakkumuse, mille kohaselt on arvestuslik 2011. aasta liiniveolepingu maksumus 103 miljonit krooni.Riigihanke tingimustele vastavaks tunnistati kolm pakkumust hinnavahemikus 103 119 103 kuni 143 339 808 krooni. Vastavalt riigihanke tingimustele sõlmitakse liiniveoleping kuueks ja pooleks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles