Loomemajandus­keskuses algab oodatud remont

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskus.
Tartu loomemajanduskeskus. Foto: Margus Ansu

Tartu Loomemajanduskeskuse valduses on Kalevi 13, 15 ja 17 hooned, millest kaks viimast on juba pikisilmi oodanud hädavajalikku remonti. Ehitustolmu ja värvilõhna võib majades tunda juba augustis.


Möödunud nädalal algasid loomemajanduskeskuse (LMK) Kalevi 15 majas ettevalmistavad lammutustööd. Septembris algavad katuse- ja fassaaditööd, siseviimistlustööde juurde asutakse oktoobris.

Soolaleib veebruaris

Kalevi 17 hoone korrastamine võtab rohkem aega, kuna see on  muinsuskaitsealune objekt, märkis LMK juhatuse liige Raul Oreškin. Selles hoones algab ehitus augustis.

Arendusjuhi Külli Hanseni sõnul püütakse esimesena korda saada Kalevi 15 maja, et sinna saaks juba tuleva aasta veebruaris sisse kolida. Number 17 maja püütakse korda saada 2011. aasta oktoobriks.

Ühtekokku lähevad kahe maja ehitustööd maksma 14 602 644 krooni. 8 954 392 krooni tuleb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt, sellele lisab Tartu linn omalt poolt kuni 6 000 000 krooni. Ehitustegevust saab jälgida veebikaamera kaudu http://www.lmk.ee/kaamera.

Majad otsivad nime

Loomemajanduskeskus otsib majadele Kalevi 13, 15 ja 17 suupäraseid nimesid, sest neid numbri järgi kutsuda on tülikas. Iga maja parima nime pakkujale on auhinnaks tuhat krooni.

Nimed peaksid olema vaimukad, säravad, julged ja loovad, ühtlasi lühikesed ja koosnema maksimaalselt kahest sõnast. Külli Hansen rääkis eile, et praeguseks on juba hulk huvitavaid nimesid saadetud, osa neist on kahesõnalised, millest teine sõna on tihti maja.

Loomemajandajad ootavad vahvaid nimesid 1. septembrini. Neid saab esitada veebilehel http://www.lmk.ee/nimekonkurss või e-posti aadressil info@lmk.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles