Tartu Lennujaama on aastaga läbinud ligi 24 000 reisijat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Möödunud aasta juulis rahvusvaheliste regulaarlendudega alustanud Tartu Lennujaamas on tänaseni teenindatud 23 900 reisijat.



«Tulemusega võime igati rahul olla. Tänavu on aasta algusest lennanud 14 300 inimest. Nii et esialgseks sihiks seatud 27 000 reisijat aastas on täiesti reaalselt saavutatav,» ütles Tartu Lennujaama juhataja Margo Muda. Rekordkuu oli tänavune mai 2698 reisijaga.

«Tartu linn ei ole kunagi kahelnud, et siinkandis lennureisijaid jätkub. Esimene aasta on olnud üsna keeruline, sest instrumentaal-maandumis-süsteemi puudumine on mitmed lennureisid muutnud bussireisideks, mis on omakorda kahandanud võimalikku reisijate arvu. Kuid vaatamata sellele, olen tartlastelt aasta jooksul kuulnud palju kiidu- ja tänusõnu lennuliikluse avamise üle, aga ka arvamust, et veidi sobivamad lennugraafikud aitaksid reisijate arvu veelgi kasvatada,» rääkis abilinnapea Karin Jaanson.

Ta lisas, et heade liiklemisvõimaluste loomise eest kuulub lõuna-eestlaste tänu Tallinna Lennujaamale, kes vajaliku infrastruktuuri rajas, Tartu lennujaama entusiastlikele töötajatele ja lennufirmadele, kes julgelt lende on alustanud.

Tartu Lennujaamas käivad praegu ettevalmistused instrumentaal-maandumis­süsteemi (ILS) paigaldamiseks. ILS aitab lennukitel maanduda ka siis, kui nähtavus on ilmastiku tõttu häiritud. Maandumissüsteem saab üles septembri lõpuks ning Muda sõnul muutub Tartu lennuühendus siis tunduvalt ilmastikukindlamaks, mis kindlasti mõjub soodsalt ka reisijaid arvu kasvule.

Tartust saab praegu sõita kaks korda nädalas Stockholmi ja kaks korda päevas Riiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles