Tragid naised vabastasid lasteaia mesilassülemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilassülemi alla võtmine Triinu ja Taavi lasteaia õuel. Pildil Tiina Laas(tunkedes) ja Eva Sidron.
Mesilassülemi alla võtmine Triinu ja Taavi lasteaia õuel. Pildil Tiina Laas(tunkedes) ja Eva Sidron. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna hommikul kümne paiku märkas Tartus Kaunase pst 40 korteriühistu perenaine Tiina Laas akna taga ebaharilikult palju mesilasi.

«Terve aknatagune oli mesilasi täis – suur parv,» kirjeldas ta, «jälgisime neid ja nad maandusid siia naabrusse Triinu-Taavi lasteaeda ühe tamme otsa.»

Laas koos talle Türilt külla tulnud sõbranna Eva Sidroniga hoiatasid lasteaia töötajaid, mispeale need lapsed aia teise otsa kolisid. «Helistasime päästeametisse, kust öeldi, et nemad mesilastega üldse ei tegele,» ütles Laas, kes helistas ka päästeametist saadud kahjuritõrje numbrile. Seal samuti mesilasi oma  tegevusvaldkonda ei arvatud.

Lõpuks said Laas ja sõbranna telefonitsi kätte Lähte mesiniku Aare Maremäe, kes lubas appi tulla niipea, kui on turul mee müügi lõpetanud. Naised jäid sülemit valvama ja seda veepihustiga rahustama. Õnneks hakkas ka vihma tibama, mis samuti sülemit koos hoidis.

Naised olid juba mesiniku õpetuse järgi hankinud suure pappkasti ja vana kardina, et sülemi puu otsast kätte saamiseks vajalikud käepärased vahendid olemas oleks.

«Ma ei ole elus niimoodi mesilassülemit näinud, aga ma olen teadlik asjadest,» rääkis Laas, «teoorias oleme tugevad, aga praktikas ei ole sülemiga tegemist teha tulnud.»

 Üks kogemus tal siiski varasemast sülemiga on – kord Vapramäe kandis sõites oli sülemiga kohtumise tagajärjel terve auto esiklaas mett täis.

Tragid naised ei mallanud oma mesilastega ümberkäimise teadmisi siiski vaid teoreetilisteks jätta. Korraks koju läinud Laas saabus õige pea tagasi paksudes tunkedes. «Nagu kosmonaut,» muigas Sidron ja sidus sõbrannale võrgu näo ette. Laas ronis kribinal-krabinal puu otsa ja hakkas sülemiga oksa maha saagima. Sõbranna, kardin üle pea, rahustas samal ajal pritsiga sülemit.

Kümne minuti pärast oli sülem kastis ja kardinaga kaetud. Vaid sadakond liigutamisest ärritunud mesilast jäi kasti ümber tiirutama ja koos vaprate naistega mesinikku ootama.

Veidi enne kella ühte saabunud mesinik, kiitis naisi, kes olid tema sõnul käitunud väga õigesti ja transportis sülemi oma koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles