Raekoja platsil mürtsuvad pillid

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Raekoja plats on selle nädala lõpuni täis muusikat. Käib 6. rahvusvaheline puhkpillifestival Mürtsub Pill. Peol esinevad orkestrid Eestist, Lätist, Tšehhist, Soomest, Rootsist ja Inglismaalt. Peale kontsertide saavad muusikud osa võtta ka koolitustest ja proovidest.


Raekoja platsi täitis eile rõõmsameelse muusikaga Soomest pärit Raisio Voluntary Fire Brigade Band (pildil). Nende esinemist oli kella kolme paiku vaatama tulnud küll vaid tosinkond inimest, kuid mida aeg edasi, seda rohkem neid kogunes. Tund aega pärast alustamist olid pooled pingid kuulajaid täis.

Majavilus vahetasid pensioniealised sõbrannad Maimu ja Aino eilsete kontsertide muljeid. «Väga ilusat muusikat kuulsime siin,» oli Aino vaimustuses. «Kõik sellised üritused on teretulnud – need on alati hästi korraldatud,» ütles Maimu. Hoolimata umbsest õhust ja palavast ilmast lubasid nad ka tänasel hansapäevade avamisel kohal olla.

Eile kestis pidu Raekoja platsil kella kümneni õhtul, siis panid muusikud pillid kotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles