Raadi lennuväljal tuleb rajapäev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullustelt Rajapäevadelt.
Hetk mullustelt Rajapäevadelt. Foto: Kertin Vasser

Sellel laupäeval, 17. juulil  korraldab Tartu Autoklubi Raadi vanal sõjaväelennuväljal selle hooaja ainukese rajapäeva.


Rajapäeva idee on anda võimalus ka tavainimesele turvaliselt ja organiseeritult proovile panna enda ja oma auto või mootorratta võimed, veerandmiili pikkusel rajal.


Nimelt tavainimesele. Enamasti kardetakse tulla kiirendusvõistlusele, kuna kardetakse viimasele kohale jäämist ja arvatakse, et mis ma ikka oma aeglase autoga seal teen.


Laupäeval ongi aga selline üritus, kus on võimalik teada saada, kui aeglane su auto tegelikult on. Võistlusarvestust ei peeta. Iga juht sõidab ainult enda jaoks ning saab peale iga sõitu paberi, millel kirjas kõik andmed tema sõidu kohta.


Kohale võivad tulla nii algajad, kui kogenud kiirendusvõistlejad. Eelregistreerimist ei ole, nime saab kirja panna kohapeal. Kõik autod peavad läbima ka kohapealse tehnilise kontrolli, kus vaadatakse, et auto ei tilguks, aku oleks kinni, rehvid korralikud jne.

Korraldajad soovitavad huvilistel varakult läbi lugeda rajapäeva juhend ja end selle järgi ette valmistada. Ka on kohapealsed kohtunikud hea meelega nõus kõiki õpetama ja aitama ning tutvustama selle spordiala iseärasusi.

Rajapäevi korraldab Tartu autoklubi juba teist aastat. Paraku on korraldamise reeglite karmistumisega seoses see rajapäev Tartus sellel hooajal ainuke omalaadne. Info ja juhendi leiate leheküljelt: http://autoklubi.ee/tartu-street-legal
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles