Loomemajanduskeskus täitub Mehhiko kultuuriga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskus.
Tartu loomemajanduskeskus. Foto: Margus Ansu

Täna ja homme leiavad Tartu loomemajanduskeskuses aset Mehhiko kultuuri õhtud, kus saab tutvuda tuntud Mehhiko kunstniku Leno Morfini ning Guatemala luuletaja Humberto Ak´abali loomingu. Samuti Mehhiko ehtekunstiga ning vaadata läbi aegade enim auhindu pälvinud Mehhiko filmi.



Täna kell 18 avab Mehhiko kunstnik Leno Morfin väga omanäolise näituse. Tema tööde külluslik värvirõõm annab positiivse laengu ja on elamus tükiks ajaks, kinnitas Tartu linnavalitsuse pressiteade.

Pärast näituse avamist, kell 20, saab kuulda teise andeka looja, Guatemala poeedi Humberto Ak´abali luulet. Luuletajast, maiade kultuurist ja selle mõjust Ak´abali luules räägib eestlane Maris Kilk.

Teisipäeval kell 18 on kavas Mehhiko käsitöö ja ehtekunsti õhtu. Mehhikos elav eestlane Maris Kilk tutvustab seal  elavat wixarika rahvast piltide, jutustuse ning ennekõike nende kõneka ehtekunsti kaudu.

Kell 20 saab vaadata mehhiko režissööri Francisco Vargase linateost «Viiul» (El Violin). Film on liigutav lugu ühest põlisrahvast, muusikast ja rahuigatsusest. See 2006. aastal valminud film on läbi aegade enim auhindu pälvinud  Mehhiko film.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles