Laupäeva täidavad trallajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaalaste trallam.
Tartumaalaste trallam. Foto: Ove Maidla

Homme pärastlõunast kuni õhtuni käib Tartus Tartumaa trallam, mis on rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica üks maapäevadest.


Päeval on kavas tegevust ja meelelahutust erinevate kultuurihuvidega ja mitmes vanuses tartlastele ja linna külalistele. Õhtusel kontserdil esinevad koos Tartu parimate folkloorirühmadega Küprose, Leedu ja Läti rahvakultuuri saadikud. Kõik kontserdid on tasuta.

Tartumaa trallami projektijuhi Tiina Konseni sõnul saab Antoniuse õues kell 14–19 tutvuda meie folkloorse pärimusega Tartu folkloorirühmade esituses. «Kõike saab ka kaasa teha – laulda, tantsida, mängida rahvalikke mänge,» ütles ta. «Saab meisterdada lihtsamaid rahvapille, punuda paelu ja teha pupesid.»

Kell 15 algab Tiigi seltsimajas seminar, kus tuleb juttu rahvuslike elementide ja rahvarõivaste detailide kasutamisest igapäevarõivastuses.

Kell 19 algab Tartumaa trallami peakontsert Antoniuse õues.

Päev folkloori

• Tartumaa trallami üritused on laupäeval Tartus.

• Kell 14–19 saab Anto­­niu­­se õues (suure saju korral  Treffneri gümnaasiumis) vaadata Tartu folk­­loo­­rirühmade esinemist.

• Kell 15 algab Tiigi seltsimajas etnomoe seminar.

• Kell 19 algab Antoniuse õues trallami kontsert.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles