Trallam toob Tartusse folkloori mitmest riigist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Folkloorifestivali «Baltica 2010» koosseisu kuuluv «Tartumaa trallam» kutsub ka sel aastal lustima. Pidu toimub laupäeval, 10. juulil.


Päevased programmid pakuvad aktiivset tegevust ja meelelahutust erinevate kultuurihuvidega ning erinevas vanuses tartlastelele ja linna külalistele. Õhtusel kontserdil esinevad koos Tartu parimate folkloorirühmadega külalised Küproselt, Leedust ja Lätist, vahendas Tartu pressiesindaja.

Trallami projektijuhi Tiina Konseni sõnul saab päevase programmi ajal (kell 14-19) tutvuda meie folkloorse pärimusega Tartu folkloorirühmade esituses. «Kõike saab ka kaasa teha - laulda, tantsida, mängida rahvalikke mänge. Lisaks saab meisterdada lihtsamaid rahvapille, punuda paelu ja teha pupesid,» sõnas Konsen.

Kell 15 algab Tiigi seltsimajas seminar «The EThNOMOOD in fashion», kus arutletakse rahvuslike elementide ja rahvarõivaste detailide kasutamist igapäevarõivastuses.

Kell 19 algab trallami peakontsert Antoniuse õues. Kaugemad külalised saabuvad Küproselt, lähemad Leedust ja Lätist. «Huvitavaks kujuneb tutvumine liivlaste rahvusliku pärimusega,» kinnitas Konsen.

Kõik kontserdid on tasuta.

Festival Baltica toimub alates 1987. aastast kordamööda Eestis, Lätis ja Leedus ning on võitnud rahvusvahelise tunnustuse tänu autentsuse taotlusele. Baltical osalevad kollektiivid ja üksikesinejad tutvustavad rahvalaule, rahvatantse ja pillimuusikat, rahvuslikke traditsioone, rahvarõivaid ja käsitööd nende ajaloolistes vormides. Fokloorifestival Baltica on kolme Baltimaad esindava festivali CIOFF maailmakalendris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles