Kutsehariduskeskus upub avaldustetulvas

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kutsehariduskeskus.
Tartu Kutsehariduskeskus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Kutsehariduskeskus alustas sellest nädalast avalduste vastuvõttu, juba esimesel päeval laekus neid kaks korda rohkem kui mulluse vastuvõtu esimesel päeval.


Ühe sisseastuja, Tagnar Kogri sõnul tahab ta kutsehariduskeskuses õppida, kuna on leidnud sealt endale sobiva eriala. «Minu jaoks on mehhatroonika väga huvitav, saab elektroonika ja muu sellisega tegeleda,» rääkis Kogri. «Just praegu võtsin arstitõendi ja pildid ning nüüd jääb üle vaid dokumendid sisse viia,» rõõmustas ta.

Eeva Jürisson teeb enda sõnul katsed ka mujale kutsekoolidesse, kuid Tartus püüab ta autotehnika erialale õppima pääseda.

«Tahan autotehnikuks õppima minna, sest see amet meeldib mulle,» kommenteeris Jürisson neiule ehk pisut kummalist erialavalikut. «Ülikooli astumisest pole ma hetkel huvitatud, võimalik, et kunagi hiljem lähen,» ütles ta.

Keeruline valik

Majutusteenindust õppida kavatsev Handra Akimov viis enda sõnul dokumendid kutsehariduskeskusesse juhuks, kui ta augustikuus toimuvatest gümnaasiumi sisseastumiskatsetest läbi ei saa.

«Kõige parem variant oleks ikka, kui pääseks gümnaasiumisse edasi õppima. Mitte et kutsekal midagi viga oleks – sealsed inimesed on väga toredad,» rääkis Akimov. Ka eriala valimine oli talle üsna keeruline.

«Majutusteenindus oli nimekirjast ainuke, mida õppida tahaksin,» ütles ta.

Avapäev üllatas

Vastuvõtukomisjoni liikme Merle Väliste sõnul on esimese päeva sisseastujate hulk tõepoolest üllatavalt suur. «Avalduste arv on topelt suurem kui mullu esimesel päeval,» ütles ta.

Väliste sõnul on ülejäänud päevad möödunud pisut rahulikumalt: ka interneti kaudu saadetud avaldusi on päev-päevalt vähemaks jäänud.

Riigi rahastatavatele õppekohtadele saab ametit omandama asuda 1128 noort. Põhiharidusega noortel on võimalik endale sobiv eriala valida 24, keskharidusega noortel 26 hulgast.

Põhihariduseta noored, kes on vanemad kui 17 aastat, saavad samuti kutsehariduskeskusse õppima minna. Neil on võimalik omandada abikoka või siis puidupingitöölise ametioskused.

Tartu Kutsehariduskeskusse saab pabereid viia veel 30. juulini.

Rohkelt sisseastumisavaldusi

• Esmaspäeval, 28. juunil laekus kutsehariduskeskusse 243 avaldust.

• Teisipäeval, 29. juunil 147 avaldust.

• Kolmapäeval, 30. juunil 81 avaldust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles