Valgamaa surmaavariis osalenute turvavööd olid kinni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäeva varahommikul sõitis 17-aastane noormees Valga-Uulu maanteel teelt välja ja põrkas vastu puud. Sõidukis hukkus kolm noort inimest.
Jaanipäeva varahommikul sõitis 17-aastane noormees Valga-Uulu maanteel teelt välja ja põrkas vastu puud. Sõidukis hukkus kolm noort inimest. Foto: Politsei

Politsei kinnitusel olid enamikul jaanipäeva varahommikul Valgamaal juhtunud traagilise avarii osalistel turvavööd nõuetekohaselt kinnitatud. Paraku ei hoidnud see ära kolme noore inimese surma.


Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarevi sõnul on praeguseks kindlaks tehtud, et sõiduautos viibinud viiel isikul oli turvavöö kinnitatud. Kahe isiku osas pole turvavöö kasutamise osas veel täit selgust.

Kui suur võis olla Volkswagen Caravelle’i kiirus enne seda, kui see kaotas juhitavuse, selgub uurimise käigus. Juhi joobeseisundi peab samuti selgitama ekspertiis. «Tuginedes praeguseks kogutud infole võis juht olla alkoholi tarbinud,» kinnitas Pissarev.

24. juuni hommikul kell 6.39 teatati politseile rängast avariist Valgamaal Valga-Uulu maantee neljandal kilomeetril Taimeaia bussipeatuse juures. Mahtuniversaal Volkswagen Caravelle oli kaldunud sirgel teelõigul vastassuunavööndisse, rullunud üle katuse ning paiskunud vastu puud.

Autos olnud seitsmest noormehest kolm hukkus ning kolm toimetati haiglasse. Neist üks viibib intensiivravipalatis Valga haiglas, teine Tartu Ülikooli kliinikumis. Ühe Valga haiglasse viidud noormehe seisund on kergem.

Kõige kergemalt sai viga 17-aastane nooruk, kes lahkus pärast avariid sündmuskohalt omal jalal. Hiljem viis kiirabi temagi haiglasse, kuid pärast kontrolli lubati ta koju.

Milline on täpselt kannatanute seisund, seda haiglad ei avalda. Üks raskelt vigastatud noormees on Tartu Ülikooli kliinikumi arstide hoole all, kinnitas vaid kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael.

Postimehele teadaolevalt tiirutas sama auto enne õnnetust Tõrva linnas ringi. Seni teadmata asjaoludel alustasid noored varahommikul sõitu Valga suunas. Tee peal võtsid nad peale veel kolm Valgast pärit hääletajat.

Kaks avariis hukkunut olidki hääletajad. Üks kohapeal vigastustesse surnud noormees oli pärit Tõrvast. Esialgsetel andmetel oli autot juhtinud lubadeta 17-aastane noormees purjus.

Pissarevi kinnitusel oli politsei jaanipidustuste ajal väljas ka Tõrvas. Eelneval kahel päeval viis politsei Valgamaal läbi kaks operatsiooni joobes juhtide tagamiseks. Kokku kontrolliti 511 juhti ning tabati 7 joobes juhti.

Politsei andmetel on noored juhid sel kevadel teinud palju liiklusõnnetusi. Lõuna-Eestis oli 24. juuni õnnetus sel aastal juba neljas hukkunuga avarii, mille põhjustas alla 20-aastane juht. Mitmeid noori roolikeerajaid on tabatud ka kihutamiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles