Ilves: Vanemuise teatril on riigi ajaloos oluline roll

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Raigo Pajula

Vanemuise teatri raamat seisab Eesti kultuuriloos aukohal, ütles president Toomas Hendrik Ilves täna Tartus rahvapeol, millega tähistati Vanemuise 140. aastapäeva.

«Just siin, Tartus, pandi 140 aastat tagasi alus teatrile, millest kujunes oluline tegija meie kujunemisel kultuur-rahvaks, seejärel ühiskonnaks ja lõpuks riigiks,» ütles president Ilves.

«Kõige aluseks oli algatajate fanatism, tegijate tahe ja tegemise rõõm - asjad, milleta ükski tõsiseltvõetav ettevõtmine ei eluks ega kestmiseks vajalikku hoogu sisse ei saa. Kui kirge ja tahtmist ei ole, siis ei aita ka raha või kõrgemalt antud käsk,» teatas presidendi kantselei.

Riigipea soovis Vanemuisele, et teatrirahva unistused saaksid teoks ning lisas: «Jätkugu tegemise rõõmu ja tahet ning publikut seda kõike tunnustama. Ja mis kõige olulisem – leidku kaunite kunstide – näitemängu, muusikateatri ja tantsukunsti – kõrge lend ja publiku soovid ka tulevikus ja alati kokkupuutumise kohti. Vanemuise koht meie kultuuriloos ja seisus vähemaks kohustada ei saagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles