Tartu kaunimad kodud asuvad Ihastes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kaunis Eesti kodu 2010» tiitel otsustati anda ka Tartu lasteaiale Poku (Anne 69).
«Kaunis Eesti kodu 2010» tiitel otsustati anda ka Tartu lasteaiale Poku (Anne 69). Foto: Tartu linnavalitsus

Linnavalitsus otsustas tänavusel kauni kodu konkursil tunnustada kolme Ihaste linnajaos asuvat eramut. Lisaks saab tiitli Poku lasteaed, Elite kliinik ning Tartu laulupeomuuseum.


Tiitel «Kaunis Eesti kodu 2010» otsustati anda Kuljuse 7 ja Pallase puiestee 68 eramutele ning Tartu lasteaiale Poku (Anne 69). Tiitel «Kaunis Tartu kodu 2010» antakse Elite kliinikule (Sangla 63), Tartu laulupeomuuseumile (Jaama 14) ja Kraavikalda 22 eramule, teatas linnavalitsus.

Tartu linn kingib võitjatele 2000-kroonised kinkekaardid ning Tartu linna vapiga lipuviirud. Lisaks toetab konkurssi Jardini aianduskeskus, kes kingib 500-kroonised aianduskeskuse kinkekaardid.

Kaunemaid kodusid autasustavad linnavalitsuse esindajad Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 raekoja saalis.

Alates sellest aastast on muudetud konkursil osalevate kinnistute hindamispõhimõtet. Loobuti objektide jagamisest kategooriateks (eramud, korterelamud, lasteaiad jne) ning kohtade järjestamisest.

Välja antakse kaks erinevat tiitlit: «Kaunis Eesti kodu» ja «Kaunis Tartu kodu». Neist esimese tiitli laureaadid esitatakse ühtlasi ka Eesti Kodukaunistamise Ühendusele, kes korraldab üle-eestilist kauni kodu konkurssi.

Copy
Tagasi üles