Politsei käivitas Tartus kadunud soomlase otsimiseks suuroperatsiooni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul maandus Tartus Annelinna spordihoone juures politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter ning tõusis kohe uuesti õhku. Politsei otsib 65-aastast Soome kodanikku Simo Tyrvainenit, kes jäi ööl vastu 6. juunit Tartus kadunuks.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitusel on tegemist üsna suure operatsiooniga, kuhu on kaasatud nii kriminaalpolitseinikud, korrakaitsepolitseinikud, päästjad kui ka kaitseliitlased.

Intensiivsete otsingutega alustati juba eile õhtul, mil soomlase järgi küsiti kõigist Tartu majutusasutustest ning söögikohtadest. Hommikul alustasid politseinikud ja kaitseliitlased Tartu ümbruse metsade ja alade kontrollimist.

Emajõe äärest leiti üks soomekeelsete kirjadega suitsupakk ning täna õhtul seati otsingute raskuspunkt Anne kanali ja Emajõe vahelisele alale ning Ihaste luhtadele.

Lisaks helikopterile saabus kohale ka spetsiaalne ATV, millega saab liigelda ka vee peal. Kella seitsme paiku õhtul asuti läbi otsima Ihaste spordihoone tagust võserikku. Paraku ei andnud needki otsingud tulemusi ning kolmapäeval hakkab politsei koguma juhtunu kohta lisainformatsiooni.

Kostina lisas, et uurijad vaatasid üle ka saadaolevad turvakaamerate salvestised, kuid needki ei aidanud mehe leidmisele kaasa.

Tartus viibinud turismigrupi giidi teatel viibis Tyrvainen ööl vastu 6. juunit Püssirohukeldris, kuid läks mingil hetkel välja ning kadus. Tagaotsitav on 185 cm pikk. Ta lonkab, seljas oli tal tume ülikond.

Kõigil, kel on mingisugust informatsiooni kadunud mehe asukohast, palub politsei võtta ühendust lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles